2016-06-11 23:04:10
Φωτογραφία για Τουρκία: Έβγαλαν τη Λήμνο από το πεδίο βολής μετά από δημοσίευμα τoυ Onalert
Διόρθωσε τα πεδία βολής στην τουρκική γλώσσα η Υδρογαφική Υπηρεσία της Τουρκίας και αποχαρακτήρισε τη Λήμνο από πεδίο Βολής, μετά από το δημοσίευμα του Onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία δεσμεύει τη Λήμνο ως πεδίο Βολής για όλο το 2016!

Όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για λάθος το οποίο και διορθώθηκε. Το θέμα είχε αναδείδει με σχετική ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η τουρκική Υδρογραφική Διεύθυνση προχώρησε στην αλλαγή της τουρκικής έκδοσης της ετησίας αναφοράς με τίτλο «Ανακοινώσεις προς Ναυτιλομένους για το έτος 2016», ώστε αυτή να εμφανίζει στην σελίδα 5.5 τις σωστές συντεταγμένες για το πεδίο βολής 065.

Πριν την αλλαγή αυτή, η τουρκική έκδοση με τίτλο «DENİZCİLERE İLANLAR YILLIĞI 2016» ανέφερε για το συγκεκριμένο πεδίο συντεταγμένες οι οποίες, με απλή αντιπαραβολή στον χάρτη, το όριζαν με τέτοιον τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό η νήσος Λήμνος. Η αλλαγμένη έκδοση περιορίζει το πεδίο βολής σε μία περιοχή νοτίως της νήσου Ίμβρου.

Αντιλαμβανόμενοι την ευαισθησία της κατάστασης, είχαμε ήδη από τις 6/6/2016 θέσει το θέμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κραυγές, με την κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σημερινή εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και ελπίζουμε ότι τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι πιο ευαίσθητα σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις…"
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ