2016-06-12 10:19:20
Φωτογραφία για ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
Έντονη είναι η αντίδραση της Αθήνα στην προκλητική και ανιστόριτη ενέργεια Αλβανών οπαδών οι οποίοι ανήρτησαν πανό στο Euro με προβοκατόρικο περιεχόμενο στο οποίο κατηγορούν τη χώρα μας για... γενοκτονία της Τσαμουριάς! «Η Ελλάδα είναι ένοχη, μνήμη στη γενοκτονία της Τσαμουριάς, 100.000 θύματα Αλβανοί» ανέφερε το πανό που αφού... έκανε τη δουλειά του, εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Η Αθήνα θα απαντήσει με διάβημα στους πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας στην Αθήνα, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα δεχτεί αυτοπροσώπως τους πρέσβεις των δύο χωρών προκειμένου να εκφράσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης. Επιστολή διαμαρτυρίας θα υπάρξει και από τον  υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντoνή προς τη διοίκηση της UEFA.

Για «θρασύτατη ενέργεια» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου. Eπισημαίνει ότι η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων. Προσθέτει δε ότι «Η ελληνική Κυβέρνηση αναμένει και από την Αλβανική κυβέρνηση να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια». Ο εκπρόσωπος καταλήγει ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς.

Αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα φέρεται να στέλνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
. «Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των Ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να "πουλάει" φιλία στην Ελλάδα», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ