2016-06-12 14:01:17
Φωτογραφία για 5 τρόποι να ξυπνήσεις για τα καλά χωρίς καφέ!
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: εννοείται πως ο καφές θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που είτε δεν προλαβαίνεις να τον απολαύσεις, είτε απλά δεν έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι με τη διάθεση να πιεις έστω και μια γουλιά καφέ.

Ωστόσο, όπως και να έχει, πρέπει κάτι να κάνεις για να καταφέρεις να ξυπνήσεις εντελώς, πριν πας στη δουλειά.

Γι' αυτές τις περίεργες μέρες του χρόνου, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 5 καθόλου ευκαταφρόνητες εναλλακτικές.

1) Βγες στον ήλιο

Αν έχεις μόλις ξυπνήσει, άνοιξε αμέσως τα παντζούρια σου και πάρε μια βαθειά ανάσα. Το φυσικό φως του ήλιου βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D και ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεσή σου.

2) Κάνε ένα δροσερό ντους

Κι όταν λέμε δροσερό, δεν εννοούμε να ξυλιάσεις επί πέντε λεπτά σε παγωμένο νερό κάτω από την ντουζιέρα. Πολύ απλά, κάνε το ντους σου όπως το συνηθίζεις το πρωί και λίγο πριν τελειώσεις, δώσε λίγη παραπάνω ένταση στο κρύο νερό. Έτσι, θα καταφέρεις να ξυπνήσεις χωρίς να χρειαστείς ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής.


3) Ενυδατώσου

Η αφυδάτωση ενισχύει την αίσθηση κούρασης, καθώς επηρεάζει και τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο. Νερό, νερό και ξανά νερό.

4) Καθιέρωσε έξυπνα μικρά snacks στη διάρκεια της ημέρας

Προσπάθησε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τροφές που σου παρέχουν ενέργεια, χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες (πχ. τα snacks που περιέχουν πολλή ζάχαρη), όπως, για παράδειγμα, μήλο με βούτυρο αμυγδάλου.

5) Τόνωσε το μυαλό σου

Δοκίμασε να παίζεις πιο συχνά παιχνίδια που κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Sudoku, taboo, ακόμη και το σταυρόλεξο αποτελούν πνευματικές ασχολίες και τονώνουν το μυαλό χωρίς να σε εξουθενώνουν. Άσε που στο τέλος θα έχεις μάθει και καινούριες λέξεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ