2016-06-13 10:33:29
Φωτογραφία για Δύτες βρήκαν τον υγρό τάφο των Πάντσερ
Βρέθηκε το σημείο που βούλιαξαν τα έμφορτα με Πάντσερ γερμανικά πλοία Marburg και Kybfels τον Μάιο του 1941; Δύο έμπειροι δύτες, ο Γιώργος Καρελάς από την Πάτρα και ο Γεράσιμος Σωτηρόπουλος από την Κεφαλονιά εμφανίζονται να έλυσαν το μυστήριο των δύο πλοίων που βυθίστηκαν νότια της Ιθάκης ενώ μετέφεραν τα ερπυστριοφόρα της 2ας Μεραρχίας.

Το θέμα του διπλού ναυαγίου είχε φιλοξενηθεί πρόσφατα στο ένθετο «Επιλογές» που επιμελείται ο δημοσιογράφος Τάσσος Σταθόπουλος.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το στοιχείο που φαίνεται να οδήγησε τους δύτες στο συμπέρασμα ότι εντόπισαν το σημείο της βύθισης των πλοίων Marburg και Kybfels ήταν αρχικά η σύγκριση μιας παλιάς φωτογραφίας (προερχόμενη από την Ιταλική Αεροπορία) της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου με μια πρόσφατη. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://pierrekosmidis.blogspot.gr/ διαπιστώθηκε ότι η περιοχή ήταν η ίδια.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Ο Γ. Σωτηρόπουλος στηρίχθηκε σε μαρτυρίες ντόπιων, αλλά και γερμανών στρατιωτικών προκειμένου να εικάσει την πορεία που ακολούθησε το Marburg μετά την πρόσκρουση σε νάρκη στις 21 Μαΐου του 1941. Με τη χρήση προηγμένου μηχανολογικού εξοπλισμού (σόναρ) κατάφερε μετά από μεγάλη έρευνα να το εντοπίσει σε βάθος 300 μέτρων! Στην απεικόνιση που φιλοξενεί η ιστοσελίδα εμφανίζεται το πλοίο αποκομμένο και τα τανκς. Φυσικά το βάθος είναι απαγορευτικό για συνηθισμένες καταδυτικές επιχειρήσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ