2016-06-13 12:05:16
Φωτογραφία για Ακαθάριστο ακόμα το Δασύλλιο - Εκκρεμότητες και έκτακτες προσλήψεις από τον Δήμο Πατρέων για την αντιπυρική περίοδο
Σε εκκρεμότητα παραμένει ο καθαρισμός του Δασυλλίου, του βασικού πνεύμονα πρασίνου της Πάτρας, στα μέσα Ιουνίου και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος του thebest.gr Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος την Κυριακή 12 Ιουνίου, τα ξερά χόρτα παραμένουν και σε περίπτωση πυρκαγιάς βοηθούν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Πατρέων, υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας Διονύσης Πλέσσας , αφενός εκτιμήθηκε ότι ο καθαρισμός θα ήταν καλύτερα να μη γίνει νωρίτερα,προκειμένου να έχει αναπτυχθεί όλη η βλάστηση και στη συνέχεια να αφαιρεθεί, ενώ αναμένεται όπως είπε η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της σχετικής απόφασης για την εργολαβία και εκτιμά ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Την ίδια ώρα ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει στο thebest.gr ότι οι υπηρεσίες του Δήμου από πολύ νωρίς, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ξεκίνησαν να εργάζονται στην κατεύθυνση της πρόληψης πυρκαγιών και πως ήδη έχουν ξεκινήσει με όσα μέσα υπάρχουν, καθαρισμοί και σε αγροτικούς δρόμους.


Ο κ. Πλέσσας τονίζει ότι το προσωπικο του Δήμου είναι ελλειπές και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στον τομέα Πρασίνου υπάρχουν μόνο 12 υπάλληλοι, ενώ τα χρήματα που δίνονται είναι επίσης περιορισμένα και έρχονται και με καθυστέρηση και φέτος καθυστέρησαν πιο πολύ.

Στο πλαίσιο αυτό προβαίνει στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την αντιπυρική περίοδο. Η προθεσμία υποβολή δικαιολογητικών εκπνέει σήμερα.

Η πυροσβεστική στο πλαίσιο Συντονιστικών Οργάνων για την προετοιμασία για την αντιπυρική περιόδου που ξεκίνησε τη 1η Μαΐου, έχει επισημάνει εδώ και καιρό , στους Δήμους την ανάγκη για καθαρισμ πρανών, φυσικών πνευμόνων και αγροτικών δρόμων, ωστόσο παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες.

Πρόσφατα συνεχίστηκαν οι επαφές πυροσβεστικής με Δήμους και προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και πολιτστικών συλλόγων, για περαιτέρω συντονισμό, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Ο Διοικητής νομού Αχαΐας της Π.Υ. Νίκος Ρουμελιώτης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πατρέων, Διονύση Πλέσσα , ο Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Γιάννης Πετρούτσος κι ο Διοικητής της Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης έκαναν συναντήσεις σε Βραχνέικα Ρίο, Δυτική Αχαΐα κι Ερυμάνθεια.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων, ώστε τις επικίνδυνες για πυρκαγιά ημέρες να γίνονται περιπολίες, να υπάρξει άμεση ενημέρωση σε περίπτωση φωτιάς και να ενισχυθεί με όποιο τρόπο η προσπάθεια της κατάσβεσης.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ