2016-06-13 19:47:16
Φωτογραφία για Ο Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Π. Παπαγεωργίου στα «Ποσειδώνια»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων το ...1st Young Executive Shipping Forum υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου τόνισε τη σημασία της συμμετοχής της Νέας Γενιάς στην αναπτυξιακή δραστηριότητα σε τομείς όπου η χώρα μας έχει να επιδείξει ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος τομέας πρέπει να ξαναγίνει άξονας για την καταπολέμηση της ανεργίας στις νέες ηλικίες και το Υπουργείο Παιδείας θα σταθεί αρωγός με τη σύσταση των απαραίτητων προγραμμάτων σπουδών ειδικοτήτων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων του στελεχιακού δυναμικού.

----------------------------------------------------------------------------------------

Στις 10/6 ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στο Ανοιχτό Συνέδριο της Κοινωνίας των Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 


 Ο Γενικός Γραμματέας  τόνισε την διασύνδεση της Διά Βίου Μάθησης  με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα  Οικονομία στον πυρήνα των βασικών αξιών και ηθικών αρχών που τις διέπουν. Υπογράμμισε την ανάγκη για μια πιο δίκαιη κοινωνική διανομή ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης, με την κατάργηση των εμποδίων μάθησης που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και υπενθύμισε ότι η Διά Βίου Μάθηση βοηθά και προσφέρει τις δεξιότητες στους πολίτες να δραστηριοποιηθούν σε ένα χώρο που για τον μεν δημόσιο τομέα τα μεγέθη είναι ιδιαίτερα μικρά, για τη δε ιδιωτική επιχειρηματικότητα τα περιθώρια κέρδους υπερβολικά περιορισμένα. 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ