2016-06-13 22:40:17
Φωτογραφία για Νέο εκπαιδευτικό ελικόπτερο από τη Leonardo
Ένα νέο ελικόπτερο στρατιωτικής εκπαίδευσης που φέρει την ονομασία TH-119 και το οποίο αποτελεί έκδοχο του μονοκινητήριου AW119 παρουσίασε ο ιταλικός όμιλος Leonardo (πρώην Finmeccanica).

Το νέο ελικόπτερο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτήσεις της στρατιωτικής πτητικής εκπαίδευσης και από εμπορικής σκοπιάς αποσκοπεί πρωτίστως στο πρόγραμμα «προηγμένου εκπαιδευτικού ελικοπτέρου» (Advanced Helicopter Trainer), του Ναυτικού των ΗΠΑ. Μάλιστα σε περίπτωση που επιλεγεί τότε η κατασκευή του ελικοπτέρου θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Leonardo στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το TH-119 διαθέτει κόκπιτ κατασκευής της Genesys Aerospace, που είναι πλήρως συμβατό με τη χρήση διοπτρών νυκτερινής όρασης και το οποίο λόγω των διπλών οθονών απεικόνισης επιτρέπει την εκπαίδευση του χειριστή από τη μία ή την άλλη θέση.

Επιπρόσθετα, στον θάλαμο διακυβέρνησης, στη βάση του πίνακα οργάνων έχει εγκατασταθεί μία επιπλέον θέση εκπαιδευτή που παρέχει πεδίο θέασης εύρους 180 μοιρών για την παρατήρηση των οργάνων αλλά και των ενεργειών του εκπαιδευτή και του εκπαιδευόμενου.

Το ελικόπτερο διαθέτει ενισχυμένα σκέλη προσγείωσης με πέδιλα που αντικαθίστανται, άγκιστρο μεταφοράς φορτίου, βαρούλκο και μπορεί να εφοδιαστεί με δεξαμενή καυσίμου που μπορεί να προσφέρει αυτονομία πτήσης ανώτερη των πέντε ωρών.

Επίσης, διαθέτει υποδοχή για τον υπό πίεση ανεφοδιασμό με καύσιμα και δυνατότητα ανεφοδιασμού με τον κινητήρα σε λειτουργία (hot-refuel).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ