2016-06-14 09:53:13
Φωτογραφία για Η απίστευτη ιστορία αυτού του μωρού: Γεννήθηκε 107 μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του!
«Μωρό θαύμα» χαρακτηρίζεται το μωρό της φωτογραφίας: γεννήθηκε 107 ημέρες αφότου η μητέρα του χαρακτηρίστηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Ο Lourenco Salvador Faria ήρθε στον κόσμο σε κλινική της Λισαβώνας περισσότερο από τρεις μήνες αφότου η 37χρονη μητέρα του Sandra Pedro έπαθε μοιραίο εγκεφαλικό λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Στη γέννησή του ο μικρός είχε βάρος 2,3 κιλά και η ιατρική ομάδα που τον ξεγέννησε πανηγύρισε τον ερχομό του στον κόσμο. Η στιγμή ήταν ωστόσο γλυκόπικρη καθώς οι γιατροί ήξεραν πως θα έπρεπε πια να αποσυνδέσουν τη μητέρα από τον αναπνευστήρα που την κρατούσε ζωντανή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η 37χρονη διένυε την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της όταν αρρώστησε και αρχικά πίστευαν πως είχε πεθάνει και το μωρό της.

Αλλά όταν οι γιατροί στη ΜΕΘ εντόπισαν σήματα ζωής, αποφάσισαν να κρατήσουν το σώμα της μητέρας ζωντανό σαν «ζωντανή θερμοκοιτίδα». Έτσι συνδέθηκαν σωληνάκια που την έτρεφαν, ρύθμιζαν την αναπνοή της και της παρείχαν τις απαραίτητες ορμόνες.


Νοσοκόμοι και γιατροί παρακολουθούσαν έκθαμβοι τις 15 εβδομάδες που ακολούθησαν την κοιλιά της εγκεφαλικά νεκρής γυναίκας να μεγαλώνει καθώς το σώμα της έτρεφε το έμβρυο μέσα της!

Το προσωπικό του νοσοκομείου San Jose της πορτογαλικής πρωτεύουσας χάιδευε την κοιλιά της άτυχης γυναίκας, ψιθύριζε στον αγέννητο Lourenco και τραγουδούσε νανουρίσματα και τραγουδάκια προσπαθώντας να υποκαταστήσουν την αγάπη που θα είχε λάβει από τη μητέρα του.

«Του άρεσαν περισσότερο τα τραγούδια, τότε κουνιόταν περισσότερο. Η μαμά του ήταν σε ένα δωμάτιο μόνη της κι έτσι του τραγουδούσαμε όλοι τραγούδια της παιδικής μας ηλικίας», περιγράφει στη Daily Mirror ένας νοσοκόμος, «χαϊδεύαμε την κοιλιά για να νιώσουμε το μωρό να κουνιέται».

«Μας συνεπήραν τα γεγονότα, όλοι κλαίγαμε. Συζητούσαμε πολύ για την υπόθεση αυτή και λέγαμε πως εκείνη έδωσε ζωή σε ένα μωρό- κυριολεκτικά. Ο μικρός έπαιρνε την ψυχή της», πρόσθεσε ένας άλλος νοσοκόμος, «ήταν ένα θαύμα».

Η 40χρονη Susana Alfonso που ξεγέννησε το μωρό μίλησε για «έκπληξη» καθώς η μητέρα ήταν νεκρή και συνήθως όταν πεθαίνει η μητέρα πεθαίνει και το μωρό. «Οι νοσοκόμες πρόσφεραν την αγάπη που δεν μπορούσε να δώσει η μητέρα. Ήταν σαν να ήταν το δικό μας μωρό».

«Κατάφερε να σώσει τον εαυτό του. Αυτό το μωρό θα δώσει νόημα στη ζωή μου», δήλωσε ο πατέρας του, ο 30χρονος Miguel Angelo Faria.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ