2016-06-17 11:25:58
Φωτογραφία για Μαγευτικό φιόρδ που βρίσκεται στην Ελλάδα! [photos]
Ποιος είπε ότι πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την μακρινή Νορβηγία για να δείτε φιόρδ; Μπορεί η Νορβηγία να είναι γνωστή για τα φιόρδ της αλλά δεν αποτελεί τη μόνη χώρα στην οποία παρατηρείται αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Αντίθετα, φιόρδ φαίνεται ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη!

Περίπου 30 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, καταχωνιασμένο, σε ένα απομονωμένο λιμανάκι στα νότια του Ακρωτηρίου Μουρί ή Κάραβος και κοντά στον Πλακιά του νομού Ρεθύμνου, βρίσκεται κρυμμένο ένα μαγευτικό φιόρδ.

Η παραλία Φοίνικας (γνωστή επίσης ως «Πειρατικό Φιόρδ), είναι ένας πολύ στενός μακρόστενος κόλπος που σχηματίζεται ανάμεσα σε τεράστιους επιβλητικούς απόκρημνους βράχους.

Η παραλία από ψηλά.

Οι πειρατές κατά τη βυζαντινή περίοδο, έβρισκαν καταφύγιο μέσα σε αυτό το φυσικό κολπίσκο.

Το όνομά του, μάλιστα, το έχει πάρει από τους πειρατές, οι οποίοι κατά τη βυζαντινή περίοδο, έβρισκαν καταφύγιο μέσα σε αυτό το φυσικό κολπίσκο
. Η μικροσκοπική παραλία του Φοίνικα στην αρχή έχει άμμο, αλλά στη συνέχεια βαθαίνει απότομα. Τριγύρω της ξεπροβάλλουν αρκετά βράχια, ενώ τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Μάλιστα σε αυτήν την παραλία καταλήγουν οι χείμαρροι από το φαράγγι Κουρταλιώτη. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πιο εξωτική παραλία στην Ελλάδα!

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσα από ένα ξενοδοχείο ή με καραβάκι από το Πλακιά.

Η παραλία, επίσης, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα ή τις καταδύσεις, ενώ επίσης στην περιοχή παρέχονται ποδήλατα θαλάσσης και κανό. Για τους λιγότερο περιπετειώδεις επισκέπτες, ωστόσο, διατίθενται και ξαπλώστρες τοποθετημένες πάνω στους λείους βράχους που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από την παραλία.

Όσο για το πώς θα καταφέρετε να φτάσετε στο… κρητικό φιόρδ: Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσα από ένα ξενοδοχείο ή με καραβάκι από την περιοχή του Πλακιά.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον πρώτο λόγο η Ιταλία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον πρώτο λόγο η Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ