2016-06-18 23:48:05
Φωτογραφία για Έχετε αγροτικό αυτοκίνητο και μένετε στη Φθιώτιδα; ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αν είναι και ΤΟΥΟΤΑ ΗILUX δύο φορές ακόμα περισσότερη προσοχή! Προχθές το βράδυ στη Λαμία (ξανά) «εξαφανίστηκαν» άλλα τρία Οι κλέφτες αγροτικών οχημάτων ξαναχτύπησαν αφαιρώντας τρία οχήματα μάρκας Τoyota Hilux από διαφορετικές περιοχές της Λαμίας και με διαφορά μερικών ημερών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράφαμε για το μπαράζ κλοπών που σημειώνονταν σε διάφορες περιοχές του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη, με λεία αγροτικά οχήματα, κατά πλειοψηφία Τoyota και Νissan, και το σκηνικό φαίνεται να επαναλαμβάνεται.

Στο μάτι έχουν βάλει τα συγκεκριμένα αγροτικά «γνωστοί» κλέφτες! Γνωστοί γιατί η ασφάλεια έχει ξανασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα πρόσφατα είχαμε σχετικές συλλήψεις! Δεν άργησαν να περάσουν όμως μερικές μέρες και δύο αγροτικά μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας «εξαφανίστηκαν» όπως και άλλα τρία από διαφορετικούς ιδιοκτήτες που τα είχαν παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια τους, στην Μακροπούλου, στον Αφανό και στο Παγκράτι!


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας «γνωρίζει» τους δράστες μιας και την έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Από το 2014 αυτή η ιστορία;

Από την Κομοτηνή, μέχρι το Αγρίνιο, σχεδόν σε όλη την Ηπεριωτική Ελλάδα έχουν βάλει στο μάτι τα αγροτικά αυτά!

Από τον τρόπο που λειτουργούν οι κλέφτες οχημάτων φαίνεται πως δρουν οργανωμένα, κλέβοντας επιλεκτικά αγροτικά οχήματα και προωθώντας τα, εκτός Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι οργανωμένο έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2014 πίσω από τις κλοπές αγροτικών οχημάτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είχε γίνει γνωστό αγροτικά φορτηγά από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έκλεβε συστηματικά πολυμελής εγκληματική οργάνωση.

Τότε είχαν εξιχνιαστεί 77 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων. Οι εμπλεκόμενοι εντόπιζαν και επέλεγαν τα αγροτικά οχήματα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν οχήματα ενοικιαζόμενα ή ιδιοκτησίας των μελών ή συγγενικών τους προσώπων, τόσο για την κατόπτευση του χώρου και τον εντοπισμό των οχημάτων, όσο και ως προπομπούς και τσιλιαδόρους.

Κατόπιν, έκλεβαν τα οχήματα, τα οποία μετέφεραν εκτός Eλλάδας, όπου ή τα διέλυαν σε ανταλλακτικά ή τα έθεταν σε κυκλοφορία με στοιχεία άλλων νόμιμων αυτοκινήτων. Μάλιστα σε έρευνα σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και κινητήρες και πλαίσια αυτοκινήτων. Εφιστάται ξανά η προσοχή των ιδιοκτητών αγροτικών οχημάτων. Οι δύο πρόσφατες κλοπές των Τoyota Hilux στο νομό μας δείχνουν ότι ένα νέο σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή από κλέφτες αγροτικών οχημάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ