2016-06-19 11:19:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Τραπεζίτες γλυκοκοιτάζουν το Α’ νεκροταφείο
Το Α’ Δημοτικό κοιμητήριο στο Ζαβλάνι, αναδεικνύεται σε μια από τις ποιο περιζήτητες «νύφες» στην Πάτρα, σε ότι αφορά την προσέλκυσή επενδυτών.

Ουσιαστικά το νεκροταφείο που επέλεγε η αστική τάξη της Πάτρας για την ταφή των προσφιλών της προσώπων, αποτελεί όχι εκ λάθους ή εκ παραδρομής όπως αρχικά εκτιμήθηκε με την ένταξή του στα προς αξιοποίηση φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ, ένα όντως από τα καλύτερα κομμάτια και μάλιστα με υψηλά στάνταρ απόδοσης, ως προς τις εισπράξεις επιχείρηση.

Αυτό προκύπτει και  από το γεγονός, πως ήδη μια τουλάχιστον τράπεζα, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει τη διαχείρισή του . Μάλιστα ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει κρούση στο Δήμο της Πάτρας αλλά έχει φάει «πόρτα».

Για όσους θεωρούν πως πρόκειται για ένα αστείο με μαύρο χιούμορ, προφανώς ισχύει πως βλέπουν το δέντρο ή το μακάβριο του πράγματος και όχι το δάσος. Όπου δάσος θεωρούνται οι γενικότερες κινήσεις της συγκεκριμένης αλλά και άλλων τραπεζών να περάσουν  στα χέρια τους υπηρεσίες ,  που μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες – αν όχι χρόνια – δεν πίστευε κανείς πως βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το κεφάλαιο.


Το ενδιαφέρον για το Α’ νεκροταφείο από το τραπεζικό σύστημα εκπορεύεται από τη διαπίστωση, πως  η ταφή – καύση νεκρών, αποτελεί μια από τις ποιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπου τα κόστη είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Η πιθανή απόκτηση αυτού του δικαιώματος σε συνδυασμό με τις κινήσεις που γίνονται προκειμένου η  ίδια τράπεζα να αναλάβει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω του φορέα στο φράγμα πείρου – Παραπείρου, έρχονται να «κουμπώσουν» με το ήδη πέρασμα σταδιακά  της Αγροτικής Τράπεζας - άρα δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης από την περιοχή – στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς.

Ουσιαστικά ο στόχος μέσα και από το ενδιαφέρον για να περάσουν σταδιακά και τα νεκροταφεία της περιοχής – αρχής γενομένης  από το Α’ - σε τράπεζα, διαμορφώνει ένα καθεστώς, όπου  γη, διαχείριση και έλεγχος της Βιομηχανικής περιοχής (ΕΤΒΑ) και ύδρευση (φράγμα), ελέγχονται από ιδιώτη ο οποίος με πρώην κρατική υπηρεσία – δηλαδή δωρεάν ή στην καλύτερη περίπτωση για ένα κομμάτι ψωμί - κάνει real estate.

Γιατί με οικονομικούς όρους, ακόμα και το Α’ δημοτικό νεκροταφείο, αν το  διαχειριστής με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια real estate είναι και μάλιστα από τα ποιο κερδοφόρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βολεύει… η ισοπαλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βολεύει… η ισοπαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ