2016-06-20 20:12:26
Φωτογραφία για Η ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η... ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ EURO
Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, μιλάει στο SDNA απί τη Λιόν, όπου βρίσκεται.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Κριστιάν Καρεμπέ απαρνήθηκε τους αγαπημένους του «τρικολόρ» και βρέθηκε στις εξέδρες του νεόκτιστου γηπέδου της Λιόν για να παρακολουθήσει την καθοριστική αναμέτρηση ανάμεσα σε Αλβανία και Ρουμανία, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Λίγο λεπτά μετά την οριστικοποίηση της ιστορικής νίκης των Αλβανών, και εν μέσω… πολιορκίας από τα ξένα ΜΜΕ, ο Καρεμπέ μίλησε για όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Για άλλη μια φορά σ’ αυτό το Euro, αποδεικνύεται ότι τα στατιστικά και οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο μπορούν να διαψευστούν πιο εύκολα από κάθε άλλο άθλημα. Πάρτε το παράδειγμα της Αλβανίας. Σύμφωνα με τους αριθμούς δεν είχαν ιδιαίτερες ελπίδες να διακριθούν στον όμιλο που μετείχαν. Στην πραγματικότητα είναι πρωταγωνιστές μιας πολύ μεγάλης έκπληξη«, υποστήριξε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος δεν δίστασε να βγάλει το καπέλο στο συγκρότημα του Τζιάνι Ντε Μπιάσι:


«Παλέψανε πάρα πολύ για αυτή τη νίκη κόντρα στους Ρουμάνους, ενώ το ίδιο έπραξαν και απέναντι στην Ελβετία, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν δέκα εναντίον έντεκα. Πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλο το τουρνουά και αξίζουν την πρόκριση».

Για το ποια ομάδα θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο ο Καρεμπέ, εννοείται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία. Ωστόσο η εικόνα του συγκροτήματος του Ντεσάμπ, μάλλον προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία σε όλους τους Γάλλους.

«Η πίεση είναι μεγάλη. Όλοι περιμένουν από την Γαλλία να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Πρέπει όμως να σκεφτούμε το τέμπο και τον ρυθμό. Βλέπουμε ομάδες όπως η Πορτογαλία που δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά έως τώρα όσο κάποιοι περίμεναν».

Υπάρχει, όμως, ομάδα που να έχει ξεχωρίσει ο Κριστιάν Καρεμπέ στη μάχη για τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού στέμματος;

«Οι ομάδες που όλοι περιμέναμε να λάμψουν δεν είναι τόσο αποτελεσματικές μέχρι τώρα στο τουρνουά. Δεν μπορώ λοιπόν ποια δείχνει καλύτερη, αλλά ποια δείχνει πιο έτοιμη να φτάσει πολύ ψηλά. Κι αυτή είναι η Ιταλία».

Κλείνοντας ο Καρεμπέ εξέφρασε και τη συνολική αποτίμηση της φετινής μετάλλαξης του Euro με τη διεύρυνση των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση.

«Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Η νέα μορφή του τουρνουά, δίνει την ευκαιρία σε πολλές ομάδες να περάσουν στην επόμενη φάση και να δώσουν περισσότερα παιχνίδια. Νομίζω πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για όλους να προετοιμαστούν για το Euro 2020».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ