2016-06-21 14:58:14
Φωτογραφία για Βρήκαν νεκρό τον μικρό κύκνο στο Πόρτο Ράφτη
Τα τρία μωρά των δύο κύκνων που εκκολάφθηκαν στις 10 Ιουνίου στην παραλία Καλός Γιαλός στον Πόρτο Ράφτη Αττικής οι φιλόζωοι που τα φρόντιζαν βρήκαν το ένα νεκρό και τα άλλα δύο έχουν εξαφανιστεί. Ο Μιχάλης Τσακίρης που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι στις 15 Ιουνίου το πτώμα του ενός από τα κυκνάκια το βρήκαν πάνω σ’ ένα φυτό γιούκα.

Το πτώμα του μικρού πουλιού κάποιος το είχε ακουμπήσει επιδεικτικά πάνω σ’ ένα φύλλο φραγκοσυκιάς και το είχε τοποθετήσει εκεί στο φυτό κοντά στην φωλιά ώστε όλοι να το δουν. Παρά το γεγονός ότι ο Μεμάς Παλαιολόγος κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου γειτνιάζει με το σημείο όπου φώλιασε το ζευγάρι των κύκνων, προστάτευε την φωλιά τους για να σωθούν τα πτηνά, και τους έβαζε καθημερινά τροφή και νερό, εντούτοις δεν κατάφερε να τα σώσει.

Αποδείξεις ότι άνθρωποι σκότωσαν τα μικρά των κύκνων δεν υπάρχουν εντούτοις είναι πολύ πιθανό κάποιοι να έκλεψαν τα κυκνάκια αφού το κόστος αγοράς τους φτάνει τα 400 ευρώ. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι κύκνοι κακοποιούνται εκεί. Τον Απρίλιο του 2014 σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο ο ένας από τους κύκνους είχε τραυματιστεί από φωτοβολίδα ενώ παλιότερα κάποιοι άφηναν τα σκυλιά τους να σπάνε τα αυγά τους… Το ζευγάρι των κύκνων που έχασε τα μικρά του σύμφωνα με τον κάτοικο συνεχίζει καθημερινά να πηγαίνει στη φωλιά του περιμένοντας τα πουλάκια τους να γυρίσουν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ