2016-06-21 20:41:06
Φωτογραφία για Το Centauro II της κοινοπραξίας CIO στο Παρίσι
Τη νέα έκδοση του τροχοφόρου (8×8) οχήματος μάχης (καταστροφέας αρμάτων) Centauro II οπλισμένη με πυροβόλο διαμετρήματος 120 χλστ. παρουσίασε η κατασκευάστρια κοινοπραξία CIO (Società Consortile Iveco – OTO Melara, πλέον Leonardo) στη διεθνή έκθεση χερσαίων αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2016, που διεξήχθη στο Παρίσι (13 έως 17 Ιουνίου 2016).

Το νέο όχημα έχει σχεδιαστεί για τον Στρατό της Ιταλίας ο οποίος σχεδιάζει την προμήθεια 136 μονάδων για τον εξοπλισμό εννέα μονάδων [τεθωρακισμένου] Ιππικού (αναγνώρισης).

Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις του Στρατού της Ιταλίας προέβλεπαν βάρος όχι μεγαλύτερο από 30 τόνους μικτό βάρος, λόγο ισχύος προς βάρος τουλάχιστον 24 ίππους ανά τόνο (σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τους 17 ίππους ανά τόνο της προγενέστερης έκδοσης), μέγιστη ταχύτητα επί οδού μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων ανά ώρα, αυτονομία τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα και βαλλιστική προστασία υψηλότερη της προγενέστερης έκδοσης.


Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Centauro II προσφέρει αυξημένη κινητικότητα, βελτιωμένη προστασία, ικανότητα διασύνδεσης και ισχύ πυρός από την ηλικίας 30 ετών προγενέστερη έκδοση. Έχει σχεδιαστεί για τακτική αναγνώριση, με την υψηλή κινητικότητα του να του επιτρέπει ταχεία προσέγγιση / διαφυγή και την ισχύ πυρός του να επιτρέπει την εμπλοκή του εχθρού σε μεγάλες αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό, το Centauro II είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο διαμετρήματος 120 χλστ. και μήκους σωλήνα 45 διαμετρημάτων (εξέλιξη του πυροβόλου 120/44 που εξοπλίζει το άρμα μάχης Ariete) που διαθέτει ημιαυτόματο σύστημα γέμισης, συζυγές πολυβόλο διαμετρήματος 7,62×51 χλστ. και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού Hitrole L που μπορεί να φέρει από πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χλστ. μέχρι πολυβόλο βομβίδων διαμετρήματος 40 χλστ.

Το νέο πυροβόλο, που αποτελεί σημαντική αύξηση της ισχύος πυρός σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση που ήταν εξοπλισμένη με πυροβόλο διαμετρήματος 105 χλστ. και μήκους σωλήνα 52 διαμετρημάτων, μπορεί να βάλλει όλα τα πιστοποιημένα κατά ΝΑΤΟ πυρομαχικά διαμετρήματος 120 χλστ. συμπεριλαμβανομένων και πυρομαχικών προγραμματιζόμενου πυροσωλήνα.

Επίσης, σημαντικά μειωμένη είναι η οπισθοδρόμηση του νέου πυροβόλου σε σχέση με του πυροβόλου του άρματος μάχης Ariete (μόλις 25 τόνους σε σχέση με τους 45 του Ariete). Επιπρόσθετα ο νέας σχεδίασης πύργος του Centauro II επιτρέπει τη βολή εν κινήσει, δυνατότητα που δεν διαθέτει η προγενέστερη έκδοση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ