2016-06-22 04:47:16
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων
Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων δεν προσφέρεται για κροκοδείλια δάκρυα από τους απολογητές ενός διεθνούς συστήματος που ξεριζώνει καθημερινά, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οικονομική φρίκη, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους.

Η Ε.Ε.- φρούριο, με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την έκρηξη της ξενοφοβίας, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει τεράστιες ευθύνες για την παθητική αποδοχή των τετελεσμένων της Ε.Ε.- συμπεριλαμβανομένης της απαράδεκτης συμφωνίας με την Τουρκία- που εγκλώβισαν 57.000 πρόσφυγες στην χώρα μας, υπό σκληρότατες συνθήκες διαβίωσης. Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τη συναίνεσή της στην εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την προσφυγική κρίση, όπως και σε όλους τους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς του στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρόσφυγες μπορεί να εκδιώχθηκαν την Ειδομένη και από τις τηλεοπτικές οθόνες, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, μαζί με τις αγωνίες και τα όνειρά τους.


Η  Παγκόσμια Ημέρα μπορεί να αποκτήσει κάποιο νόημα μόνο αν σταθεί αφορμή ενίσχυσης των λαϊκών πρωτοβουλιών για την άμεση ανακούφιση των προσφύγων και για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τη ρίζα του. Για την απόδοση της ιδιότητας του πολιτικού πρόσφυγα σε όλους τους λαούς που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και οικονομικής γενοκτονίας. Για την αναλογική κατανομή τους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Για τη γενναία οικονομική ενίσχυση των χωρών που υπέστησαν πολεμικές καταστροφές από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τις προκάλεσαν. Για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του και την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ