2016-06-22 07:03:22
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ναυάγησαν στη Γερουσία μέτρα περιορισμού της οπλοκατοχής
Παρά το κλίμα μετά την βάρβαση επίθεση στο Ορλάντο -την πιο πολύνεκρη στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου- η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε μέτρα που θα έθεταν ορισμένους περιορισμούς στην πώληση όπλων.

Μεταξύ των μέτρων που καταψηφίστηκαν ήταν και η απαγόρευση πώλησης όπλων σε πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

Τα μέτρα καταψηφίστηκαν καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν, ως επί το πλείστον σε κομματικές γραμμές. Οι Ρεπουμπλικανοί, που πλειοψηφούν στη Γερουσία, απέρριψαν τα μέτρα που είχαν προτείνει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι με τη σειρά τους τους κατηγόρησαν πως έμειναν «δέσμιοι» του λόμπι της NRA («Εθνικός Σύνδεσμος Οπλοκατοχής»).

Μεταξύ των μέτρων που καταψηφίστηκαν ήταν η απαγόρευση πώλησης σε πρόσωπα που βρίσκονται σε λίστα υπόπτων για σχέσεις με τρομοκρατικές ομάδες -οι διαφωνούντες υποστήριξαν ότι δεν διασφαλίζεται η τήρηση του τεκμηρίου αθωότητας- και μέτρα που θα αυστηροποιούσαν τους ελέγχους σε πώληση όπλων που γίνεται σε εκθέσεις ή μέσω του Διαδικτύου.


Ενδεικτικά, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Φλόριντα Μπιλ Νέλσον, είπε μετά την ψηφοφορία: «Τι θα πω τώρα στην κοινότητα του Ορλάντο; Δυστυχώς, θα τους πω πως η NRA νίκησε για άλλη μία φορά».

Οι Ρεπουμπλικανοί από την πλευρά τους παρουσίασαν αντιπροτάσεις, που όμως επίσης δεν πέρασαν - οι Δημοκρατικοί τις χαρακτήρισαν πολύ αδύναμες. Από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Μιτς ΜακΚόνελ του Κεντάκι είπε ότι τα μέτρα των Δημοκρατικών θα ήταν αναποτελεσματικά και ότι οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές από την πλευρά τους «επιδιώκουν πραγματικές λύσεις που θα καθιστούν ασφαλείς τους Αμερικανούς από την τρομοκρατία».

Δεδομένου του προγράμματος που έχει το Καπιτώλιο, θεωρείται, όπως αναφέρουν οι New York Times, ουσιαστικά απίθανο να έρθουν ξανά προς συζήτηση μέτρα για την οπλοκατοχή πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ