2016-06-22 19:28:10
Φωτογραφία για ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η ΜΕΡΚΕΛ
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί «προφανώς η Μ. Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο. «Προφανώς, εύχομαι η Μ. Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η απόφαση επαφίεται στους πολίτες της», δήλωσε η κ. Μέρκελ, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..

«Κάτι για το οποίο συμφωνήσαμε στη συνομιλία μας, είναι ότι επιθυμούμε να δεσμευθούμε υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης», πρόσθεσε. «Αύριο θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης, θα αποφασιστεί με τι θα μοιάζει στο μέλλον η Ε.Ε.», είπε από την πλευρά της η κ. Σίντλο και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε πολύ ότι οι Βρετανοί θα θελήσουν να παραμείνουν στην Ε.Ε.». Σημειώνεται ότι η καμπάνια για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται με μία μονάδα των υποστηρικτών της παραμονής, σε δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία Opinium. Το Brexit λαμβάνει 45%, ενώ το Bremain λαμβάνει 44%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το Σάββατο, αμφότερα τα στρατόπεδα εμφανίζονταν με 44%.


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη «στην αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Μ. Βρετανία, με το ερώτημα της αποχώρησης ή μη της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ