2016-06-23 14:44:11
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ : ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ...
Σε συνέντεξή του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ιταλίας.

Παράλληλα, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θέση που προτιμά να αγωνίζεται, αλλά και την προοπτική της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην Sportday για:

-την προαγωγή στην Ανδρών: «Είναι πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Όταν παίζεις στις μικρές Εθνικές, ξέρεις ότι εξελίσσεσαι και παίρνεις εμπειρίες, ώστε μία μέρα να εκπληρώσεις τον πραγματικό σου στόχο που είναι η συμμετοχή σε ένα μεγάλο τουρνουά με την Ανδρών. Μετά την Ανδρών δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Το ότι έχω φτάσει σε αυτό το σημείο και φοράω το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή».

-τη συνύπαρξη με άλλους παίκτες από μικρότερες Εθνικές: «Το ότι βρίσκομαι εδώ με τον Δημήτρη (Αγραβάνη) και τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) τρία καλοκαίρια μετά τη Νέων, είναι μία επιβράβευση για μία γενιά που θα μπορούσε να κάνει και καλύτερα πράγματα. Μερικά πράγματα δεν έγιναν λόγω ατυχίας, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά εδώ και έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


-τα προβλήματα της Εθνικής: «Οι απουσίες είναι δεδομένες και σίγουρα πολύ σημαντικές, γιατί πρόκειται για μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες που έχουν βγει. Παίζουν ρόλο, αλλά από τη στιγμή που τις ξέραμε, πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να μάθουμε το στυλ της ομάδας και να μπολιαστούμε στη νοοτροπία της. Πιστεύω πως θα βρούμε τη χημεία και θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε».

-τη θέση που θα παίζει ο ίδιος: «Είμαι σε θέση και θέλω να βοηθήσω παντού. Τη φετινή σεζόν έπαιξα αρκετά στο "4" λόγω προβλημάτων στον Ολυμπιακό. Η θέση μου είναι το "3". αποδίδω καλύτερα σε αυτή τη θέση, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν έχω κάποιο θέμα και όταν η ομάδα με χρειαστεί στο "4" θα το κάνω με την ίδια διάθεση».

-το μπάσκετ που θέλει να παίξει η Εθνική: «Θέλει ένα παιχνίδι με ενέργεια ο κόουτς. Επιθετικά, ζητά να γυρνάμε την μπάλα γρήγορα, να παίζουμε πιο ελεύθερα και να βγάζουμε ελκυστικό αποτέλεσμα. Στο αμυντικό κομμάτι, νομίζω πως είναι στη φύση του Έλληνα να παίζει σκληρά και να βάζει με αυτοθυσία το κορμί του στις μάχες. Πιστεύω πως όντως θα το κάνουμε».

-το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι ένα τουρνουά με τέσσερις αγώνες μάξιμουμ. Ξέρουμε πως ο όμιλος, στην αρχή, είναι πολύ βατός, αλλά φυσικά δεν υποτιμάμε κανέναν. Από κει και πέρα, θέλουμε να προκριθούμε στα δύο νοκ άουτ και να πετύχουμε τον στόχο μας. Πάντως, κοιτάζουμε πιο πολύ τους εαυτούς μας παρά τους άλλους. Από εμάς εξαρτάται».

-την προοπτική συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα είναι μοναδική στιγμή, αν πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν έχω υπάρξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι ένα οπό τα μεγαλύτερα όνειρό μου και πάντα ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο. Μακάρι να τα καταφέρω σε τόσο μικρή ηλικία. Αισιοδοξώ καθώς η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να επιστρέφει έπειτα από πολύ καιρό είναι η αλήθεια σε επιτυχημένα αποτελέσματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ