2016-06-24 02:08:16
Φωτογραφία για Πάτρα - ΔΕΗ: Καταστάσεις καθημερινής τρέλας - Ζήτησαν από καταναλωτή που ρύθμισε τις οφειλές του να υπογράψει για άγνωστο μελλοντικό χρέος!
Απίστευτο όμως πέρα για πέρα αληθινό Πατρινός οφειλέτης, επισκέφθηκε προ ημερών τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, όπου και ρύθμισε τα χρέη του προς της Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως όπως πληροφορήθηκε το tempo24.gr, του ζητήθηκε από υπάλληλο να υπογράψει έγγραφο, βάσει του οποίου, στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποια "άγνωστη" οφειλή του προς της ΔΕη, τότε υποχρεούται να την πληρώσει..

Σε ερώτηση του, από που προκύπτει αυτό και βάσει ποιου νόμου, καλείται να υπογράψει, η απάντηση που πήρε ήταν πως θα πρέπει να υποβάλλει έγγραφο αίτημα στην Δημόσια Επιχείρηση ώστε να λάβει σχετική πληροφόρηση επί του θέματος..κάτι που έπραξε.

Μετά από περίπου ένα μήνα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από Διευθυντικό Στέλεχος της ΔΕΗ Πατρών, το οποίο΄τον ενημέρωνε πως δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να προβλέπει την υπογραφή εγγράφων που να δεσμεύσει τον καταναλωτή για εξόφληση τυχόν μελλοντικού χρέους που εντοπίσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Μάλιστα έκπληκτος άκουσε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής των Διευθυντή να του ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία την οποία υπέστη.


Η συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, δεν είναι η μοναδική, καθώς καθημερινά καταγράφονται απίστευτες σκηνές απόλυτης τρέλας στα γραφεία εξυπηρέτησης του κοινού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αγανακτισμένοι πολίτες λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι οι Πατρινοί. που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων για διακανονισμούς χρεών αλλά και την υπαγωγή τους στη ρύθμιση που αφορά σε ευπαθείς ομάδες, όμως έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Για να τύχουν των ευνοικών ρυθμίσεων σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει να καταβάλουν την ίδια ημέρα την πρώτη δόση, που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να συμβεί, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας των νοικοκυριών.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ