2016-06-24 19:11:10
Φωτογραφία για ΤτΕ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περιορισμένος θα είναι ο αντίκτυπος του Brexit στην ελληνική οικονομία, ανέφερε αξιωματούχος της τράπεζας της Ελλάδος στο Reuters. «Ο αντίκτυπος θα είναι μικρός, περιορισμένος. Τα capital controls θα μας θωρακίσουν απέναντι στις παρενέργειες» είπε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Στο περιθώριο της συνόδου οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης αναμένεται να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την Ευρωζώνη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σε μια πρώτη κίνηση η ΕΚΤ σε επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις χρηματαγορές μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία και είναι έτοιμη να προσφέρει πρόσθετη ρευστότητα σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα, αν παραστεί ανάγκη. Η ΕΚΤ βρίσκεται σε επαφή με άλλες κεντρικές τράπεζες, και σε διαρκή επικοινωνία με τις εμπορικές τράπεζες τις οποίες επιβλέπει, έχοντας ήδη εκπονήσει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την περίσταση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ