2016-06-25 06:45:09
Φωτογραφία για Χρήσιμα tips για να μη λιώσετε στη ζέστη, ούτε εσείς ούτε η αυτοπεποίθησή σας
Όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη, η αυτοπεποίθησή μας παίρνει τον κατήφορο. Κάτω από τον καυτό ήλιο, το μακιγιάζ μας λιώνει πιο γρήγορα και από το παγωτό χωνάκι, η λιπαρότητα κάνει πάρτι στο πρόσωπό μας και ο ιδρώτας μάς κάνει μούσκεμα πριν βουτήξουμε στη θάλασσα. Πώς μπορούμε να αντέξουμε τον καύσωνα χωρίς να δείχνουμε κατάκοπες και ιδρωμένες σαν μόλις να τερματίσαμε σε μαραθώνιο; Το ότι χρειάζεται να πίνουμε άφθονο υγρά και να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα αλατιού θεωρούμε πως το γνωρίζετε ήδη. Υπάρχουν όμως κι άλλα χρήσιμα tips που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο όμορφη και κυρίως πιο δροσερή.

1. Διατηρούμε τα ευαίσθητα καλλυντικά, όπως το μολύβι ματιών και το κραγιόν, στο ψυγείο. Έτσι δεν θα λιώνουν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, αλλά το καλύτερο είναι πως μπορούμε να τα πάρουμε μαζί  μας, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα γίνουν αλοιφές.

2. Τα face mists, δηλαδή τα σπρέι νερού για το πρόσωπο, διατηρούν το μακιγιάζ σταθερό για περισσότερες ώρες. Επιπλέον, προσφέρουν μικρές ανάσες δροσιάς εκείνες τις δύσκολες ώρες που νομίζετε πως θα λιποθυμήσετε από τη ζέστη. Έχετε πάντα μέσα στην τσάντα σας -ή στην τσάντα παραλίας- ένα τέτοιο προϊόν και για να μην κουβαλάτε περιττό βάρος, επιλέξτε το travel size.


3. Τα λυτά μαλλιά στη διάρκεια μιας ζεστής μέρας, ειδικά όταν είναι μακριά, λειτουργούν όπως το μάλλινο σκουφάκι: ζεσταίνουν υπερβολικά το κεφάλι τις ώρες που το μόνο που θέλετε είναι να το βουτήξετε σε παγωμένο νερό. Προς Θεού, αφήστε στην άκρη τη λύση του αντιαισθητικού κλάμερ. Πιάστε ψηλά, σε ένα χαλαρό σινιόν. Είναι το απόλυτο hair trend του καλοκαιριού κι επιπλέον χαρίζει απίστευτη αίσθηση δροσιάς.

4. Τις ζεστές μέρες, οι σμηγματογόνοι αδένες δουλεύουν περισσότερο, προκειμένου να αναπληρώσουν την υγρασία που χάνουν το σώμα και το πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολική λιπαρότητα, ειδικά στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Έτσι, γυαλίζει ακόμη και η επιδερμίδα που υπό κανονικές συνθήκες δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λιπαρότητας. Σε αυτό το πρόβλημα τη λύση δίνουν τα ειδικά μαντίλια που απορροφούν τη λιπαρότητα αλλά κυρίως το ελαφρύ μακιγιάζ.

5. Όταν λέμε ελαφρύ μακιγιάζ, εννοούμε όχι απανωτές στρώσεις από κρέμες περιποίησης και βαρύ μέικ απ. Αποφύγετε το συνδυασμό ενυδατική κρέμα + αντηλιακή κρέμα + μέικ απ. Το καλύτερο είναι όλα αυτά να τα αντικαταστήσετε με μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα ή με μια ελαφριά ενυδατική κι ένα μέικ απ με δείκτη προστασίας SPF.

6. Ένα πολύ καλό τρικ αν δεν έχετε αντηλιακή με χρώμα είναι να αναμείξετε στην παλάμη σας την αντηλιακή με λίγες σταγόνες μέικ απ.

7. Αποφύγετε τη μάσκαρα. Σε συνθήκες καύσωνα, βαραίνει πολύ τα μάτια και γίνεται δυσάρεστη. Αν ωστόσο δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτήν, επιλέξτε μια αδιάβροχη, για να είστε σίγουρη ότι θα αντέξει στον ιδρώτα και στην υγρασία.

8. Αφήστε στην άκρη το ρουζ, τα highlighters και τις σκιές ματιών. Μια τερακότα αρκεί για να σας χαρίσει λάμψη και φυσικό ηλιοκαμένο look.

9. Για τα χείλη σας, επιλέξτε ένα κραγιόν μακράς διάρκειας ή ένα  μολύβι, που αντέχει για ώρες. Ακόμη καλύτερα αν το κραγιόν έχει και δείκτη αντηλιακής προστασίας. Ιδανικά ακόμη είναι τα lip balms. Μπορεί να χρειάζονται συνεχή ανανέωση, αλλά εξασφαλίζουν την ενυδάτωση που έχουν ανάγκη τα χείλη σας, τα οποία τις ζεστές μέρες υποφέρουν από ξηρότητα.

10. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή σώματος, ακόμη κι αν δεν είστε στην παραλία. Ειδικά στα χέρια, που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Αν είστε άνω των 40, το νου σας στις πανάδες. Αποφύγετέ τις καλύπτοντας τα χέρια με μια κρέμα με υψηλό δείκτη SPF.

11. Τα πέλματα υποφέρουν τέτοιες μέρες από υπερβολική εφίδρωση. Γι’ αυτό, πριν φορέσετε τα σανδάλια ή τα πέδιλά σας, απλώστε λίγο ταλκ. Θα απορροφήσει τον ιδρώτα κι επιπλέον δεν θα αφήσει τα πόδια να γλιστράνε.

12. Όσο για το άρωμα, εννοείτε πως θα φορέσετε κάτι ανάλαφρο και δροσερό. Προσέξτε όμως αν υποφέρετε από φωτοαλλεργία, επιλέξτε ένα άρωμα χωρίς αλκοόλ. Εναλλακτικά μπορείτε να απλώσετε μετά το μπάνιο, σε όλο το σώμα, την ενυδατική κρέμα που κυκλοφορεί στην ίδια σειρά με το αγαπημένο σας άρωμα. Θα «ποτίσει» τα ρούχα σας και θα αντέξει ίσως περισσότερο από το eau de toilette.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ