2016-06-25 21:22:13
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΧΑΚΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Στη media day που διοργάνωσε η ιταλική ομοσπονδία στο κέντρο όπου προετοιμάζεται η Εθνική ομάδα για το προολυμπιακό τουρνουά, μίλησε ο Ντάνιελ Χάκετ και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Κατ’ αρχάς θυμήθηκε τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη:

“Οι στιγμές στους τελικούς ήταν μοναδικές. Όταν το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού και ο Σπανούλης έχει την μπάλα, όλα μπορεί να συμβούν. Είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν προς τη φυσούνα μετά το σουτ του Βασίλη και τους ακολούθησα. Τα συναισθήματα ήταν έντονα μετά τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι με το buzzer beater του Βασίλη, διότι είχαμε χάσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, αλλά το τέταρτο παιχνίδι ήταν ένα πραγματικο έπος! Ο Σπανούλης είναι ένας θρύλος. Ήταν πραγματικά ένας τελικός γεμάτος συγκινήσεις, δεδομένου ότι ήταν και οι τελευταίοι αγώνες στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη”.

Πολύ καλά λόγια είχε να πει και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

“Δουλεύω σκληρά και η εμπειρία στην Ελλάδα με έχει βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ και να ωριμάσω. Μακάρι να βλέπατε τις προπονήσεις που κάνει ο Σφαιρόπουλος. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, σκληρός, ζητά από τους παίκτες να κάνουν πράγματα και να συμπεριφέρονται με απόλυτα συγκεκριμένο τρόπο. Το να είμαι στα αποδυτήρια με ανθρώπους σαν κι αυτόν, τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, άνοιξε τα μάτια μου”.

Όσον αφορά το δίλημμα Ολυμπιακός ή ΝΒΑ δεν είχε καμία αμφιβολία:

“Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Περνάω καλά στην Ελλάδα, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, οι συμπαίκτες μου είναι φιλικοί. Είμαι χαρούμενος που παίζω σε μια ομάδα η οποία κάθε χρόνο διεκδικεί τίτλους στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όλα αυτά είναι υπέροχα, περνάω πραγματικά πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Όσο για το ΝΒΑ; Δεν νομίζω. Καλύτερα να το παρακολουθώ από την τηλεόραση”!

Η Ελλάδα είναι βασικός αντίπαλος της Ιταλίας στο προολυμπιακό τουρνουά και ο Χάκετ δεν έκρυψε ότι μίλησε με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, που είναι επίσης διεθνείς. Τι τους είπε;

“Θα παίξω εναντίον του Παπαπέτρου, του Αγραβάνη, του Μάντζαρη και του Αθηναίου. Μιλήσαμε πριν από μία εβδομάδα και τους ευχήθηκα “καλή τύχη” στο τουρνουά. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ο μοναδικός μας αντίπαλος. Στην πρεμιέρα παίζουμε εναντίον της Τυνησίας”.

Ο Χάκετ δεν αρνήθηκε ότι αυτός και οι Ιταλοί συμπαίκτες του νιώθουν πίεση επειδή θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους. Αλλά, όπως είπε “Πίεση υπάρχει ακόμα κι όταν παίζεις στην αλάνα, είναι μέρος της δουλειάς μας. Μεγαλύτερη πίεση, όμως, υπάρχει όταν δεν είσαι έτοιμος. Κι εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Θα παίξουμε στην έδρα μας απέναντι σε ομάδες που θα παίζουν εκτός έδρας και δεν θα έχουν πίεση. Δεν θα είναι εύκολο, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη βοήθεια που θα μας δώσουν οι οπαδοί μας”.

Όσο για τον ίδιο…

“Το δάχτυλό μου είναι καλύτερα. Βρίσκομαι εδώ με μεγάλο κίνητρο μετά το περσινό Ευρωμπάσκετ, όπου είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Παίξαμε πάντως κάποια καλά παιχνίδια, αλλά δυστυχώς δεν ήμαστε τυχεροί στο τέλος. Δεν κάναμε τη μεγάλη νίκη, αν και πλησιάσαμε κοντά σε κάποιες περιπτώσεις. Είμαστε περήφανοι που κερδίσαμε μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά και τώρα θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ