2016-06-26 10:03:09
Φωτογραφία για Εντυπωσιακή η Εκδήλωση – Γιορτή του «Δημόσιου ΙΕΚ Πειραιά»
Το Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά πραγματοποίησε και φέτος  την ετήσια Εκδήλωση - Γιορτή στο  Αμφιθέατρο  του ΙΕΚ Πειραιά. Η εκδήλωση που αποτελεί πλέον «θεσμό» για το ΙΕΚ, είχε τίτλο που εκφράζει το όραμα και τη στρατηγική της διεύθυνσης, του προσωπικού και των σπουδαστών του ΙΕΚ: «Με γερές βάσεις στο παρόν και το βλέμμα  στο μέλλον».

Στην εντυπωσιακή γιορτή το παρόν έδωσαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ, οι καθηγητές-εκπαιδευτές και αρκετοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή του ΙΕΚ στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων του Πειραιά και όχι μόνο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί, στελέχη των ΙΕΚ της Αττικής, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και διαφόρων φορέων.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πειραιά κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στο έτος κατάρτισης 2015-2016, την συμβολή του ΙΕΚ στην Πειραϊκή κοινωνία και την οικονομία και έκανε εκτενή αναφορά και παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ειδικότερα των αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2015-1-EL-KA102-013859 και τίτλο: «Καινοτόμες μορφές τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας», που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αγγλία και την Ιταλία
. Στιγμιότυπα από τα ευρωπαϊκά ταξίδια του ΙΕΚ παρουσίασαν οι συνοδοί εκπαιδευτές Παρασκευή Ουζούνη και Μιρλένα Χαρίση καθώς και 5 συμμετέχοντες σπουδαστές (από τους 48 συνολικά), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν οι τίτλοι από το Erasmus. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πειραιά ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την καλή συνεργασία τη χρονιά που πέρασε καθώς και τις  επιχειρήσεις και τους φορείς που στήριξαν την κατάρτιση των σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. Πειραιά, τους οποίους και τίμησε με απονομές βραβείων. Οι τιμηθέντες ήταν: Η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φ.Ε.Π.Α.), το Ζαχαροπλαστείο ΤΡΟΥΛΛΟΣ, το Εστιατόριο ΣΗΦΗΣ, το Παντοπωλείο Επαμεινώνδας Αντωνίου και το Κανάλι 1 – Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά 90.4.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν παράλληλες εκθέσεις των ειδικοτήτων Γραφιστικής, Εικονογράφων – Σκιτσογράφων, Ναυτιλιακών, Τουριστικών καθώς επίσης ζωντανό εργαστήρι Αρτοποιίας (Live Bakery)  και επίδειξη μόδας των ειδικοτήτων Ενδυματολογίας και Κομμωτικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση την οποία επιμελήθηκαν τα τμήματα Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής του ΙΕΚ.

Πολλές ευχαριστίες στους υποστηρικτές του ΙΕΚ μας:  ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Ι. ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ, ΖΥΜΕΣ ΛΕΣΑΦΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, ΔΙΕΛΑ ΑΦΟΙ ΟΕ, Μύλοι Λούλη ΑΕ, ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΕΒΕ και Σκλαβενίτης Σούπερ μάρκετ.

Παρουσιαστές της βραδιάς: ο εκπαιδευτής-δημοσιογράφος Νίκος Σηφάκης και  η σπουδάστρια της Δημοσιογραφίας Αγγελική Χατζηρήγα.

Τι είναι το Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά

Το «Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πειραιά» είναι το αρχαιότερο ΙΕΚ της χώρας (από τα πρώτα πειραματικά) με έτος ίδρυσης 1992 και τη στιγμή αυτή, μετά την αναστολή λειτουργίας του 2ου  ΙΕΚ Πειραιά και τη συγχώνευσή του με το υπάρχον 1ο , είναι και από τα μεγαλύτερα.

Σήμερα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο σε νέους ανθρώπους ηλικίας 18+, που επιθυμούν να μπούνε στο κόσμο της εργασίας, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους αλλά και ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους.

Για το έτος κατάρτισης 2015-2016, μέσω άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτών και μελών του διοικητικού προσωπικού, παρέχει κατάρτιση σε περίπου 700 καταρτιζόμενους σε 26 τμήματα και απασχολεί 145 εκπαιδευτές στις διάφορες ειδικότητες Τομέων Οικονομίας - Διοίκησης, Πληροφορικής, Τουρισμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γραφιστικής, Μαγειρικής, Αρτοποιΐας - Ζαχαροπλαστικής, Ναυτιλιακής κατεύθυνσης, Διαιτολογίας, Δημοσιογραφίας, Ενδυματολογίας Σχεδίασης Μόδας, Κομμωτικής  κ.λπ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ