2016-06-27 09:28:54
Φωτογραφία για Η απόλυτη καταστροφή στη Βουπρασία - «Βούλιαξε» η παραγωγή
Εικόνες του Οκτωβρίου του 2015 θυμίζει η εικόνα στον κάμπο της Ηλείας Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή της Βουπρασίας, από το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι τις πρώτες πρωΐνές ώρες της Κυριακής,  “έπνιξαν” τις αγροτικές καλλιέργειες. Τα βασικά προϊόντα της περιοχής χάθηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη και οι αγρότες δεν μπορούν να πιστέψουν το νέο χτύπημα του καιρού που ήλθε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα ετά από ένα πολυήμερο κύμα καύσωνα.

Οι βροχές στην Βουπρασία ξεκίνησαν με ένταση από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου. Έως το βράδυ το σύνολο των καλλιεργειών βρισκόταν κάτω από το νερό. Οι αγρότες κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή για το πρώιμο, μεσοπρώιμο και όψιμο καρπούζι, το πεπόνι, τη βιομηχανική τομάτα, αλλά επίσης για τα κηπευτικά και πολλές άλλες καλλιέργειες της εποχής.

Χθες από το πρωΐ η Περιφέρεια και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βγήκαν περιοδεία στις πληγείσες περιοχές. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλο, Αριστειδόπουλο και Μπράμο για την έκταση των ζημιών, οι οποίοι και περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και αντιδημάρχους.


Η ανησυχία που υπάρχει στους πληγέντες αγρότες είναι η μη καταβολή αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ λόγω απρόβλεπτων και εκτός εποχής πλημμυρών.

Οι  αγρότες κινητοποιούνται για να δουν πως θα στηριχθούν: μέσω ΕΛΓΑ ή μέσω ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης).

Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού στις 7 χθες το απόγευμα παρουσία βουλευτών του νομού και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση προς τους αρμόδιους φορείς για την αποζημίωση των αγροτών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ