2016-06-27 13:36:16
Φωτογραφία για Πώς να περάσετε 2 μέρες σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μόνο  50 ευρώ
Είτε είστε ο τύπος που αγαπά να κάνει την έρευνά του πριν από ένα ταξίδι, είτε ο τύπος που προτιμά απλά να περνά καλά μετά την άφιξή... του, το ζήτημα του πόσο καιρό θα μείνετε σε κάθε πόλη που επισκέπτεστε ώστε να δείτε ή να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, με το χαμηλότερο budget, είναι μεγάλο! Όλοι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μας στις καλύτερες στιγμές της ζωής μας, όταν τα ταξίδια είναι one destination ή multi-stop.

Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε μερικές από τις ωραιότερες και πιο διάσημες τουριστικά πόλεις του κόσμου με μόνο 50 ευρώ!

Έχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες παραπάνω από μια ή δυο φορές και έχοντας μελετήσει τα μέρη τα οποία επισκέπτομαι, έχω αναπτύξει κάποιες "βέλτιστες πρακτικές" για να σας βοηθήσω να σχεδιάσετε κι εσείς τις δικές σας μοναδικές διαδρομές.

Ξεκινάμε από την άφιξη στο αεροδρόμιο όπου μπορείτε να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης επιλέγοντας λεωφορείο ή τρένο και με κόστος 8 ευρώ/άτομο (με την επιστροφή παρακαλώ)! Όσο πιο νωρίς είναι η άφιξή σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε μέχρι τη δύση του ηλίου ώστε να απολαύσετε τα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.


Επιλέγοντας ξενοδοχείο ή διαμέρισμα με πρωινό στο κέντρο της πόλης –μέσω του booking.com, trivago, Airbnb κ.α. και με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ την ημέρα/άτομο- μπορείτε να δείτε πραγματικά πολλά σε μόλις δυο ημέρες. Δεν υπάρχει τουριστική πόλη στον κόσμο που να μην έχει ένα κεντρικό πυρήνα που μπορεί να περπατήσει κανείς κατά μήκος του –χωρίς να χρειαστεί μετρό, λεωφορείο ή άλλο μέσο- κι έτσι να δει πολλά σε δυο ώρες ή σε λιγότερο.

Μετά από μια σύντομη ξεκούραση και ένα μεσημεριανό γεύμα από το τοπικό supermarket με περίπου 7 ευρώ/άτομο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο κρατώντας τον καφέ σας στο χέρι και να περπατήσετε απολαμβάνοντας το τοπίο πριν από το δείπνο ή το ποτό σας αργά το βράδυ με 10 ευρώ/άτομο.

Το επόμενο πρωί, ξυπνήστε νωρίς και δείτε ό,τι έχει απομείνει από τη λίστα με τα αξιοθέατα που δεν προλάβατε να δείτε ή ξεχάσατε την πρώτη ημέρα. Κατά την επιστροφή στο ξενοδοχείο ψωνίστε σουβενίρ ή καρτ-ποστάλ από τους πλανόδιους πωλητές ή τις υπαίθριες αγορές.

Μέχρι την αναχώρησή σας προλαβαίνετε να πιείτε έναν ακόμα καφέ ώστε να φτάσετε στο αεροδρόμιο ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι και να χαλάσετε και τα υπόλοιπα 5 ευρώ που σας έχουν απομείνει.

Καλές διαδρομές λοιπόν!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ