2016-06-27 17:44:16
Φωτογραφία για Νέα απεργία πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων
Σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την απελευθέρωσή του, κατέβηκε από την Τρίτη 14 Ιούνη ο Μπιλάλ Καγιέντ, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ηγετική μορφή του κινήματος των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων. Δυο μέρες μετά την αποφυλάκισή του από τις ισραηλινές φυλακές, στις οποίες παρέμεινε φυλακισμένος επί δεκατέσσερα χρόνια, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στις Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά, ένοπλο σκέλος του ΛΜΑΠ, ο Καγιέντ συνελήφθη και πάλι από τους σιωνιστές έξω από το σπίτι του στη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης και φυλακίστηκε υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης για τουλάχιστον έξι μήνες.

Λόγω του ηγετικού του ρόλου στο κίνημα των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων ο Καγιέντ πέρασε ένα μεγάλο μέρος της φυλάκισής του σε απομόνωση, κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες, ενώ μεταφερόταν συνεχώς από φυλακή σε φυλακή προκειμένου να σπάσουν οι δεσμοί του με τους συγκρατούμενούς του και να εμποδιστεί στην οργανωτική δουλειά που έκανε μέσα στις φυλακές.


Τη Δευτέρα 20 Ιούνη, εξήντα μέλη του ΛΜΑΠ, πολιτικοί κρατούμενοι στη φυλακή Μεγκίντο, και άλλοι πέντε στη Ριμόν ξεκίνησαν ανοιχτή απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Καγιέντ. Ανακοινώνοντας την έναρξη της απεργίας πείνας προειδοποίησαν τη σιωνιστική διοίκηση ότι αν δεν απελευθερωθεί ο Καγιέντ θα μπούν στην απεργία πείνας όλοι οι κρατούμενοι που σχετίζονται με το ΛΜΑΠ σε όλες τις ισραηλινές φυλακές.

Η καταστολή από τους σιωνιστές δεν άργησε να έρθει. Την Τρίτη 21 Ιούνη, δεκάδες δεσμοφύλακες στη φυλακή Ριμόν έκαναν έρευνα στα κελιά όλων των κρατούμενων που σχετίζονται με το ΛΜΑΠ και κατέσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν στην κατοχή τους οι κρατούμενοι. Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παλαιστίνιων κρατούμενων Ανταμίρ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές περισσότεροι από 7.000 παλαιστίνιοι κρατούμενοι με το 10% απ’ αυτούς να κρατούνται υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης.

Η ισραηλινή βουλή ψήφισε νόμο που διευρύνει τον ορισμό του «τρομοκράτη», που πλέον περιλαμβάνει όχι μόνο όποιον στρέφεται ένοπλα ενάντια στο Ισραήλ, αλλά και όποιον καλεί σε ένοπλη αντίσταση ή ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται να γίνει μια ένοπλη ενέργεια, δεν κάνει κάτι για να τη σταματήσει. Οι νέες κατηγορίες επισείουν ποινές φυλάκισης τουλάχιστον εφτά χρόνων. Σε πρώτη φάση ο νέος νόμος βάζει στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, γρήγορα όμως θα επεκταθεί και στη Δυτική Οχθη. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Πολέμου να κατάσχει χωρίς δικαστική απόφαση ακίνητη περιουσία και χρήματα από Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι διεξάγουν ένοπλο αγώνα ενάντια στο Ισραήλ. Εμπνεύστρια του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου είναι η γνωστή ακροδεξιά υπουργός Δικαιοσύνης Αγιαλέτ Σακέντ του κόμματος Εβραϊκή Εστία. Ενάντια στο νέο νόμο τάχθηκαν μόνο το «κεντροαριστερό» Μέρετζ που κατέχει μόλις πέντες θέσεις στην Κνεσέτ και η αραβοϊσραηλινή Αραβική Λίστα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ