2016-06-27 19:35:11
Φωτογραφία για Συγκρατεί την... ευρωπαϊκή πτώση ο Osborne, άλμα 2,7% για τον IBEX
Ήπιες μεταβολές και έντονη μεταβλητότητα σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το ξεπούλημα πανικού της Παρασκευής που... πυροδότησε ο ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πανικό των αγορών, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne μίλησε σήμερα για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος λέγοντας πως η μεταβλητότητα στις αγορές μπορεί να συνεχιστεί, αλλά η χώρα του κατάρτισε τους τελευταίους μήνες ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ισπανικού χρηματιστηριακού δείκτη IBEX που ενισχύεται κατά 2,7% περίπου μετά τη νίκη Ραχόι στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Σχολιάζοντας την κίνηση των αγορών, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde ανέφερε πως "Οι χρηματοπιστωτικές αγορές "υποτίμησαν σε τεράστιο βαθμό" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πανικοβλήθηκαν την Παρασκευή"


Δείκτες - Στατιστικά

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 1,2% στις 312,27 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται σταθεροποιητικά στις 9.560 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,1 στις 4.101 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,42% στις 6.115 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,45%. Στην Ελβετία ο SMI κινείται στο -0,22%.

Το ξεπούλημα πανικού της Παρασκευής

Υπενθυμίζεται ότι τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2008 "κληροδότησε" στην Ευρώπη την Παρασκευή το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της ιστορικής απόφασής του να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκανε "βουτιά" 7%, κλείνοντας στις 321,98 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones στις ΗΠΑ σημείωσε ζημιές 611 μονάδων, ενώ και ο Nikkei στην Ιαπωνία βυθίστηκε καταγράφοντας απώλειες 8% περίπου. Ήταν ένα ιστορικό "χαστούκι" για τους επενδυτές που τις τελευταίες ημέρες πόνταραν σωρηδόν στο "Bremain".

Πηγή
     
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ