2016-06-27 22:40:24
Φωτογραφία για Νέα σύμβαση για το μακρού βεληνεκούς LRASM [video]
Την ανάθεση από το Ναυτικό των ΗΠΑ σύμβασης μοναδικής πηγής προμήθειας ύψους 289 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης και των δοκιμών του μακρού βεληνεκούς βλήματος κατά στόχων επιφανείας LRASM (Long Range Anti-Ship Missile) ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Lockheed Martin.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη σύμβαση χρηματοδοτεί τη συνέχιση των πτητικών δοκιμών και της ολοκλήρωσης του LRASM στα βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Αεροπορίας των ΗΠΑ και τα μαχητικά F/A-18E/-F Super Hornet του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η επίτευξη αρχικής επιχειρησιακής ετοιμότητας του LRASM με την Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ προβλέπεται αντίστοιχα για το 2018 και το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το LRASM είχε επιλεγεί στο πλαίσιο της πρώτης επαύξησης (Increment I) για το πρόγραμμα επιθετικού πολέμου κατά στόχων επιφανείας (OASuW: Offensive Anti-Surface Warfare).


Μετά από διαγωνιστική διαδικασία που έλαβε χώρα το 2009, η υπηρεσία αμυντικών προηγμένων ερευνών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA) είχε επιλέξει το κατασκευής Lockheed Martin LRASM για να επιδείξει τη δυνατότητα από αέρος εκτόξευσης όπλου OASuW για την προσβολή αναδυόμενων απειλών από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Αποτέλεσμα της επιτυχούς επίδειξης ήταν η υλοποίηση ταχύτατου προγράμματος προμήθειας του όπλου από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το LRASM είναι βλήμα ακριβείας για προσβολή από μεγάλη απόσταση του αξιοποιεί τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile – Extended Range: διακλαδικό βλήμα αέρος – επιφανείας προσβολής από απόσταση – εκτεταμένου βεληνεκούς) και το οποίο αποσκοπεί να παρέχει στο Ναυτικό και την Αεροπορία των ΗΠΑ τη δυνατότητα να επιχειρούν σε προηγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα απαγόρευσης πρόσβασης – άρνησης περιοχής (A2/AD: Anti-Access / Area Denial).

Το βλήμα LRASM, που είναι εφοδιασμένο με βάρους 1.000 λιβρών (453,59 κιλών) πυροκεφαλή διατρητική – θραυσματοποίησης, εντοπιστή πολλαπλών λειτουργιών, ζεύξη δεδομένων και αναβαθμισμένο, προστατευμένο από παρεμβολές, ψηφιακό σύστημα παγκόσμιας αναφοράς θέσης (GPS), έχει δυνατότητα προσβολής συγκεκριμένων στόχων εντός ομάδας πλοίων επιφανείας.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ