2016-06-28 03:40:12
Φωτογραφία για Επιστολή Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τις Φορολογικές Δηλώσεις
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Ιουλίου, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα, όσο και για τις επιχειρήσεις, ζητά - με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη - ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στην επιστολή, καταγράφονται τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια, που δόθηκαν και φέτος στους φορολογούμενους για να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Επίσης, καλεί το Υπουργείο να λάβει υπόψη και τα εξής:

Το γεγονός ότι μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 4.300.000 δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων, σε σύνολο περί των 6.000.000 υπόχρεων και περίπου 80.000 νομικών προσώπων, σε σύνολο 240.000, τις αντοχές του συστήματος TAXISNET και πρωτίστως των λογιστών – φοροτεχνικών.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Προς

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη

Κοιν.

- Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

- ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, όπως ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, επαναλαμβάνεται και για το φορολογικό έτος 2015 το φαινόμενο της μη τήρησής τους. Παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω χρονοδιαγράμματα προσδιορίζονται με ακρίβεια και σαφήνεια από νόμους, η εφαρμογή τους στην πράξη απέχει, δυστυχώς, από τις ισχύουσες διατάξεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν4172/2013, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος υποβάλλεται μέχρι την 30η Απριλίου του αμέσως επομένου φορολογικού έτους. Υπενθυμίζουμε ότι για το έτος 2016 το σύστημα του TAXISNET άνοιξε στις 5 Απριλίου 2016. Η δε εφαρμογή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η υποχρέωση υποβολής προσδιορίζεται μέχρι και την 30 Ιουνίου 2016, άνοιξε στις 8 Ιουνίου 2016.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το γεγονός ότι μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 4.300.000 δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων σε σύνολο περί των 6.000.000 υπόχρεων και περίπου 80.000 νομικών προσώπων σε σύνολο 240.000, τις αντοχές του συστήματος TAXISNET και πρωτίστως των λογιστών – φοροτεχνικών, σας καλούμε να  παρατείνετε την σχετική προθεσμία για φυσικά και νομικά πρόσωπα μέχρι την 31 Ιουλίου 2016, ώστε να υλοποιηθεί ομαλά η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και να εκπληρώσουν οι λογιστές – φοροτεχνικοί το έργο τους χωρίς τεχνικά προβλήματα, που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν από τον αυξημένο όγκο των δηλώσεων.

       

Ο  Πρόεδρος του ΟΕΕ        

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ