2016-06-28 06:40:11
Φωτογραφία για Διευρύνεται ο κύκλος των συνεργασιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Με την παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας  Κόλλια-Τσαρουχά,  ξεκινάει αύριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ένας νέος κύκλος συνεργασιών και διασύνδεσής του με τους κοινωνικούς φορείς, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δραστηριότητάς του και της κοινωνικής διάχυσης-αξιοποίησης του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου του.

Συγκεκριμένα, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, στη 1 μ.μ. το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα παραστεί στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ιδρύματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Το σύμφωνο συνεργασίας θα υπογράψουν στην Αίθουσα της Συγκλήτου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάτσιος.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συντονισμό ενεργειών για την κοινή προβολή απόψεων τους σε εθνικά, περιφερειακά και κοινοτικά θεσμικά όργανα, ανάληψη δράσεων με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών με φορείς συναφούς ή συμπληρωματικής αρμοδιότητας που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας και κοινές δράσεις και συνεργασίες με όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.


Επιπλέον, στο σύμφωνο συνεργασίας θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία Έδρας Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, η εκδοτική συνεργασία και η συνδιοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο σε θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πλέον της παραπάνω συμφωνίας, για τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η υπογραφή συμφώνων συνεργασίας α) με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, β) με το δήμο Δράμας, γ) με το Επιμελητήριο Λάρισας και δ) την «Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ)». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ