2016-06-28 12:17:09
Φωτογραφία για Σε χρόνο-ρεκόρ το πρωτότυπο των νέων τουρκικών Blackhawk
Μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας (SSM) για την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος «τουρκικού ελικοπτέρου γενικής χρήσης» (TUHP: Turkish Utility Helicopter Program,), που αφορά την παραγωγή του T70, έκδοση του S-70i Blackhawk, η Sikorsky, εταιρία του ομίλου της Lockheed Martin, παρέλαβε το πρωτότυπο ελικόπτερο που παρήχθη από την πολωνική θυγατρική της PZL Mielec.

Στη σχετική τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του SSM και των Turkish Aerospace Industries (TAI), Aselsan και Alp Aviation που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα. Το πρωτότυπο TUHP είναι το 37ο ελικόπτερο S-70i που κατασκευάζεται στην Πολωνία.

Μεταξύ των τροποποιήσεων που η PZL Mielec έχει ενσωματώσει περιλαμβάνονται βαρούλκο διάσωσης, εσωτερική βοηθητική δεξαμενή καυσίμου, άγκιστρο για τη μεταφορά εξωτερικών φορτίων, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κατάστασης του συστήματος (IVHMS: Integrated Vehicle Health Management System), σύστημα απο-παγοποίησης των πτερυγίων του κυρίου στροφείου και σύστημα πέδησης στροφείου.


Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, στις αρχές του 2017 η Sikorsky θα μεταφέρει το πρωτότυπο στην Άγκυρα, στις εγκαταστάσεις της TAI, που αποτελεί τον κύριο ανάδοχο του προγράμματος TUHP, όπου θα χρησιμοποιηθεί ως δοκίμιο μηχανολογικής ανάπτυξης του νέου συστήματος ηλεκτρονικών πτήσης που αναπτύσσεται από κοινού από τις Sikorsky και Aselsan.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος TUHP η TAI θα κατασκευάσει κατόπιν αδείας και θα παραδώσει συνολικά 300 ελικόπτερα T70 (109 προβλέπονται στη βασική σύμβαση και επιπλέον 191 στα δικαιώματα προαίρεσης) για λογαριασμό των Χερσαίων Δυνάμεων, των Αεροπορικών Δυνάμεων, της Στρατοχωροφυλακής, των δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, της Αστυνομίας και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών της Τουρκίας.

Το πρώτο ελικόπτερο T70 τουρκικής κατασκευής αναμένεται να πιστοποιηθεί και παραδοθεί στην τουρκική κυβέρνηση το 2021. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, η PZL Mielec που αποτελεί τη μεγαλύτερου μεγέθους παραγωγική εγκατάσταση του ομίλου Lockheed Martin εκτός των ΗΠΑ, θα κατασκευάσει τις πρώτες πέντε ατράκτους που στη συνέχεια θα αποσταλούν στην TAI για την τελική συναρμολόγηση.

Επίσης, προσωπικό της πολωνικής εταιρίας θα εκπαιδεύσει και θα παρέχει τεχνική και παραγωγική υποστήριξη σε προσωπικό της TAI τόσο στην Πολωνία όσο και την Τουρκία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ