2016-06-28 14:22:32
Φωτογραφία για Μετά τους γιατρούς και οι εργαζόμενοι φεύγουν από τα νοσοκομεία – Πολλές οι κενές θέσεις
«Πονοκέφαλο» δημιουργούν οι  κενές θέσεις γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης που ολοένα και αυξάνονται.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι περισσότεροι γιατροί φεύγουν για… εξωτερικό καθώς δεν αντέχουν τις καταστάσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κενές θέσεις γιατρών ειδικοτήτων είναι στην Αναισθησιολογία 9, στην Ιατρική Βιοπαθολογία 6, στην Ουρολογία 5, στη Χειρουργική Παίδων 4, στη Νεφρολογία επίσης 4.

Τα κενά στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό

Τεράστια κενά όμως υπάρχουν και στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης «το τελευταίο τρίμηνο έχουν φύγει 14 άτομα από τη νοσηλευτική υπηρεσία» ενώ γενικά στο ΠΑΓΝΗ «οι κενές θέσεις σε παραϊατρικό προσωπικό είναι 650 άτομα με τους 400 να έχουν αποχωρήσει από το 2010 με συνταξιοδοτήσεις».


Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλλει τις προσλήψεις μόνο 16 ατόμων για το ΠΑΓΝΗ.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Σωματείου, Γρηγόρης Κοκοβάκης ανέφερε ότι «θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία με τις άδειες του καλοκαιριού καθώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πάρουν μόνο μία βδομάδα κι όσοι μείνουν πίσω θα δεινοπαθήσουν».

Στάση εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ έχουν εξαγγείλλει τετράωρη στάση εργασίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ