2016-06-28 19:17:21
Φωτογραφία για Τα αστρονομικά ποσά που ξοδεύονται για επιδιορθώσεις gadgets!
Οι δαπάνες για την αγορά smartphones κι άλλων gadgets είναι σίγουρα υψηλές, αλλά όπως φαίνεται ακόμη και οι επιδιορθώσεις των συσκευών αυτών κινούνται επίσης σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με βρετανική έρευνα Τα κινητά τηλέφωνα είναι σύμφωνα με την έρευνα τα αντικείμενα που είναι πιθανότερο να υποστούν ζημιά με 8 εκατομμύρια εξ αυτών να έχουν καταστραφεί τα τελευταία 5 χρόνια. Η έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι μέσα στην πενταετία, 5,3 εκατομμύρια laptop και σταθεροί υπολογιστές και 4,1 εκατομμύρια φωτογραφικές μηχανές έχουν πάθει ζημιά και χρειάστηκαν επισκευή. Οι ζημιές που προέρχονται από υγρασία, δηλαδή από νερό που έχει πέσει πάνω σε συσκευή, αφορά το 23% των κινητών τηλεφώνων και το 7% των φορητών υπολογιστών.

Όπως αναφέρει η έρευνα, για την επισκευή ή την αντικατάσταση των σπασμένων gadgets τα τελευταία 5 χρόνια δαπανήθηκαν 3,1 δισεκατομμύρια λίρες.

Η μελέτη αποκάλυψε και μερικούς παράξενους τρόπους με τους οποίους καταστράφηκαν smartphones και gadgets
. Ένας άτυχος άνδρας είδε το κινητό του να καταστρέφεται από ένα πεινασμένο άλογο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί από τους οποίους γλίστρησε από τα χέρια τους στη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ προσπάθησαν να βγάλουν μια selfie μπροστά στον καθρέφτη. Δεν λείπουν και οι πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως ενός άνδρα που είδε την τηλεόρασή του να καταστρέφεται από κεραυνό.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα το κόστος των gadgets που κουβαλάμε μαζί μας σε καθημερινή βάση κατά μέσο είναι 288 λίρες ανά άτομο. Επιπλέον το μέσο σπίτι έχει gadgets αξίας πάνω από 2.500 λιρών. Όταν ζητήθηκε σε όσους συμμετείχαν να επιλέξουν ποια συσκευή θεωρούν πιο πολύτιμη για αυτούς, το ένα τρίτο επέλεξε το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ μόλις το ένα τέταρτο επέλεξε το φορητό ή το σταθερό υπολογιστή τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ