2016-06-28 22:29:09
Φωτογραφία για 5 συνήθειες που καταστρέφουν το μανικιούρ σας – μετά την εφαρμογή του βερνικιού
Δεν αρκεί να επενδύετε χρόνο και χρήμα για το τέλειο μανικιούρ. Το θέμα είναι πώς θα φροντίσετε στη συνέχεια τη διάρκειά του κι αν έχετε βρει την καλύτερη μανικιουρίστα του κόσμου, αν φεύγοντας από το στούντιό της, μεταχειρίζεστε τα νύχια σας σαν φτυάρια ή σαν ανοιχτήρι για κονσέρβες. Ιδού λοιπόν οι 5 συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε αν θέλετε να βγάλετε ασπροπρόσωπη τη μανικιουρίστα σας.

1. Χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν πολυεργαλεία

Με αυτά ανοίγετε από κονσέρβες μέχρι χαρτοκιβώτια. Με αυτά ξύνετε την κόλλα που έπεσε στο τραπέζι ή τον ξεραμένο λεκέ στο πάτωμα. Εκτός αν είστε χειρώναξ ή καλλιτέχνις, ασκείτε δηλαδή κάποιο χειρωνακτικό ή καλλιτεχνικό επάγγελμα, σε καμία άλλη περίπτωση δεν δικαιολογείται να μετατρέπετε τόσο απερίσκεπτα τα καλοφροντισμένα νυχάκια σας σε εργαλεία.

2. Δεν περιμένετε όσο πρέπει για να στεγνώσουν

Το «όσο πρέπει» σημαίνει κανονικά 12 ώρες. Για ένα 12ωρο, δεν πρέπει να τα πιέσετε έντονα, να τα κακομεταχειριστείτε και, το κυριότερο, να τα εκθέσετε σε έντονη ζέστη. Ξεχάστε λοιπόν τη σάουνα ή το μούλιασμα σε καυτό νερό στην μπανιέρα, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν το στέγνωμα και κάνουν το βερνίκι ευαίσθητο.


3. Τα τρώτε με μεγάλη όρεξη

Εδώ που τα λέμε, και με μικρή όρεξη να τα τρώτε, πάλι τα καταστρέφετε. Πέρα από το ότι είναι μια εντελώς αντιαισθητική συνήθεια, που προδίδει άγχος και παιδικές ανασφάλειες, είναι και επικίνδυνη, καθώς κάτω από τα νύχια κρύβεται πλήθος μικροβίων και βακτηριδίων. Αν δεν κόψετε μαχαίρι την ονυχοφαγία, κόψτε τουλάχιστον τη μανικιουρίστα (έχετε λεφτά για πέταμα;)

 

4. Πλένετε τα πιάτα

«Μα άπλυτα θα τα αφήσουμε;» θα σκεφτούν πολλές. Εντάξει, το καταλαβαίνουμε να μην έχετε πλυντήριο πιάτων, δεν είναι και υποχρεωτικό. Ένα ζευγάρι γάντια όμως είναι τόσο δυσεύρετα ή τόσο ακριβά; Ξεκινήστε να τα χρησιμοποιείτε κι όταν δείτε τη διαφορά στα χέρια σας, δεν θα τα αποχωριστείτε ποτέ ξανά. Μην ξεχνάτε πως τα λαστιχένια γάντια κουζίνας δεν προστατεύουν μόνο τα νύχια, αλλά και την επιδερμίδα των χεριών.

5. Βουτάτε στις χλωρίνες

…και γενικώς σε κάθε είδους χημικά, χωρίς να σκέφτεστε ότι κινδυνεύετε από δερματίτιδες, εξανθήματα και κάθε είδους αλλεργική αντίδραση. Εδώ πλέον δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά θέμα υγείας. Η λύση είναι πάλι μία: γάντια, γάντια, γάντια (τρις για να το εμπεδώσετε).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ