2016-06-28 23:31:16
Φωτογραφία για ΕΚΛΑΨΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ... «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ! (VIDEO & ΡΗΟΤΟS)
Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Τσάβι Πασκουάλ, σε μια αποχώρηση που ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες και επισημοποιήθηκε σήμερα (28/6).

Ο Ισπανός τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου στην ACB, με τους ιθύνοντες των Καταλανών να τον έχουν ενημερώσει για το τέλος της συνεργασίας τους, κάτι που επισημοποιήθηκε σήμερα, με τους «Μπλαουγκράνα» να ανακοινώνουν την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον έμπειρο τεχνικό είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα να εξετάζουν αρκετές ακόμα επιλογές για τον πάγκο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσάβι Πασκουάλ καθοδήγησε την Μπαρτσελόντα τα τελευταία οκτώ χρόνια, καταφέρνοντας να την οδηγήσει σε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ισπανίας, αλλά και στην κατάκτηση της Euroleague το 2010.


Ο Καταλανός τεχνικός στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν... συγκράτησε τα δάκρυά του.

«Έχω την τύχη να κοιτάζω πίσω μου και να είμαι ο ίδιος ειλικρινής και πιστός άνθρωπος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο αυτόν που αγαπώ και είχα την τύχη να εκπροσωπώ, ευχαριστώ για όλα όσα βιώσαμε μαζί. Σε αυτά τα οκτώμισι χρόνια ζήσαμε πολλές μεγάλες στιγμές. Τα πρώτα έξι χρόνια ήταν πετυχημένα, τα δύο τελευταία όμως όχι. Άρχισα στα 35 μου και τώρα είμαι 43, θεωρώ πως αποχωρώ καλύτερος προπονητής και άνθρωπος από την Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως μαζί περάσαμε μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία του συλλόγου. Νιώθω πως ακόμη έχω πολλά πράγματα να κάνω και να πετύχω», τόνισε.

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η απόφαση της διοίκησης. Όμως είναι σαν να περιμένεις κάποιον καιρό να πεθάνει, αλλά όταν αυτό συμβαίνει δυσκολεύεσαι να το συνειδητοποιήσεις. Είχα τη δύναμη να συνεχίσω στην ομάδα. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν με απασχολεί τι μπορεί να λένε. Αν η διοίκηση με εμπιστευόταν, θα συνέχιζα στο ίδιο πρότζεκτ. Όμως κατανοώ και σέβομαι την απόφαση», πρόσθεσε.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο προπονητή και στην Μπαρτσελόνα και ζητώ την υπομονή όλων σας, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο και αυτονόητο», κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το σημείο που ο Πασκουάλ βουρκώνει και χειροκροτείται από όλη την αίθουσα Τύπου:
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ