2016-06-29 08:28:30
Φωτογραφία για Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
«Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους», δήλωσε χθες στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτακης, στην σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναμένεται να αναπτύξει δύο θέματα: 

Πρώτον: Να παρουσιάσει τη Συμφωνία Αλήθειας με την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια δεν είναι εφικτός στόχος». Δεύτερον: Να παρουσιάσει το νέο σχέδιο που οφείλει να έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις μεγάλες θεσμικές, δομικές και πολιτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να γίνει περισσότερο «Δημοκρατική» και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες.


«Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών. Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν», αναμένεται να σημειώσει μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκαθαρίσει πως Brexit και Grexit δεν έχουν καμία διασύνδεση μεταξύ τους. «Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια χώρα που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, με ανεργία 5% και με άλλο νόμισμα», θα πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να ξεκόψει από την ατζέντα οποιαδήποτε συζήτηση για την επαναφορά του εφιαλτικού σεναρίου για τη χώρα. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ