2016-06-29 12:44:51
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Για μία υπογραφή, 200 ευρώ
Σήμερα ειδοποιήθηκα από τον ΕΟΠΥΥ να προσκομίσω πιστωτικό τιμολόγιο γιατί τον Φλεβάρη του 2016 κατέθεσα μία επίσκεψη χωρίς υπογραφή ασθενούς. 

Η αφελής πήγα με απορία γιατί με φώναξαν για 10€ -τόσο είναι η επίσκεψη του ΕΟΠΥΥ μικτά και πληρωμένα έξι μήνες μετά. 

Κι εκεί για άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο "ηλίθιοι" είμαστε όλοι εμείς που εδώ και 15 χρόνια βάζουμε πλάτη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από τη θέση του ιδιώτη γιατρού (όχι του μεγαλογιατρού από άποψη κόστους για τον ασθενή, αλλά του γιατρού του συμβεβλημένου με τα ταμεία) και πόσο ανάλγητοι υπηρέτες ενός μονομερούς εισπρακτικού μηχανισμού οι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι της κυβερνητικής εξουσίας. 

Λοιπόν η απουσία μιας υπογραφής κοστολογήθηκε 200€. 

Το κράτος μας που δεν είναι αόριστο έχει το ονοματεπώνυμο των υπουργών του αξιολογεί την υπηρεσία που προσφέρω στα 10 € μικτά (δεν ξέρω αν κανείς από όσους παίρνουν αποφάσεις για μας και μας τιμωρούν κιόλας αμείφθηκαν ποτέ τόσο) και την υπογραφή που λείπει 200€. 


Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε επιχειρήματα. 

Είναι σαφές θα μας ξεζουμίσουν με κάθε ευκαιρία. 

Από τα τιμολόγια που φορολογούνται χωρίς να τα έχουμε πληρωθεί ως την κλοπή των άθλιων αμοιβών μας. 

Και μη μου απαντήσουν "φύγε αν δεν σου αρέσει", γιατί αυτό μπορεί να θέλουν τελικά, αλλά να το απευθύνουν πρώτα στους ασθενείς μας, μετά στην κοινωνία που τους πίστεψε, στους νέους γιατρούς για να έχουν ακόμη ένα λόγο να φύγουν από τη χώρα μας. Και ίσως σε μένα προσωπικά που από τα φοιτητικά μου χρόνια υπηρετώ με συνέπεια το στόχο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας σε όποιον φτάνει σε μένα.
Α.Ζ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ