2016-06-29 19:18:10
Φωτογραφία για Ιστορική στιγμή: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Βρετανία δεν θα είναι σε Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης
Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια, μια Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Βρετανίας. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έφυγε. Αλλά έρχεται η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Όχι για να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής. Αλλά για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δέχτηκε να τη συναντήσει. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, που αμέσως μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία επιμένει πως η Σκωτία θέλει και πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ψήφισε Bremain, θα δει και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αλλά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου. Ο μοναδικός που της έκλεισε την πόρτα ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

 Follow

 Margaritis Schinas ✔ @MargSchinas

President @JunckerEU will meet the First Minister of #Scotland @NicolaSturgeon today at 17.00h in the @EU_Commission.


8:43 AM - 29 Jun 2016

  587 587 Retweets   424 424 likes

Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν 62% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα. Θα ήταν συνεπώς "δημοκρατικά απαράδεκτο" οι Σκωτσέζοι να αποχωρήσουν από την ΕΕ "παρά τη θέλησή τους", δήλωσε (ξανά) την Τρίτη (28.06.2016) η ηγέτης του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP).

Από την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Στέρτζον είχε δηλώσει ότι είναι "πολύ πιθανό" ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, έπειτα από αυτό του 2014, στο οποίο επικράτησε το "όχι".

Μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες για να μιλήσει για τη Σκωτία μεσούσης της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η Στέρτζον βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αρχίσει συνομιλίες ενώ η Βρετανία δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ