2016-06-30 07:33:13
Φωτογραφία για Οι δηλώσεις του Τέρενς Κουικ για την Απελευθέρωση των Σερρών
Στις εκδηλώσεις για την Aπελευθέρωση των Σερρών το 1913, εκπροσώπησε  την κυβέρνηση ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Μετά το τέλος της δοξολογίας, της κατάθεσης στεφανιών και της παρέλασης, ο Υφυπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση στις  επετειακές εκδηλώσεις, στην πόλη των Σερρών. Προσυπογράφω απολύτως τα όσα είπε στην αποφώνησή του στη Δοξολογία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης.

Είναι πολύ σημαντικό να προασπιζόμαστε και να απολαμβάνουμε την ελευθερία της χώρας μας με αποφασιστικότητα και με στόχο να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αξιοπρέπεια και οικοδομώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Και ο απελευθερωτικός Αγώνας των Σερρών ήταν αποτέλεσμα της συσπείρωσης όλων των Ελλήνων. Οι Έλληνες ενωμένοι πάντοτε κέρδιζαν απέναντι στον οιοδήποτε αντίπαλο.


Αυτή η ενότητα είναι επιβεβλημένη ακόμα περισσότερο σήμερα, σε μέρες όπου ακόμα η κρίση χτυπά τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά με νέες προοπτικές για την κοινωνική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάταξη.

Πόσο μάλλον τώρα, που η Ευρώπη έχει να διαχειριστεί και το θέμα του Brexit, είναι ακόμα περισσότερο επιβεβλημένο να αγωνιστούμε όλοι μαζί εδώ στην Ελλάδα για να πείσουμε τα Διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.

Η Ευρώπη πρέπει να επανέλθει στις ρίζες της, στις διακηρύξεις της, σε αυτά που έβαλε υπογραφή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για αλληλεγγύη, Ευρώπη λαών και εθνών και με προτεραιότητες στον άνθρωπο.

Δυστυχώς η Αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της ενότητας, πόσο μάλλον η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Γι’ αυτό, εδώ από τις Σέρρες, έχω να της κάνω μία επισήμανση.

Να φύγει από το νεοφιλελεύθερο δρόμο που ακολουθεί, όπως επίσης και να ξεφύγει και από την ομηρία Σαμαρά και να επανέλθει σε αυτά που καθόρισε ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δηλαδή τις Αρχές του και τις Αξίες του, που σήμερα στη ΝΔ έχουν είτε αλλοιωθεί είτε ξεχαστεί».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ