2016-07-01 12:19:20
Φωτογραφία για Κρίσιμη μέρα για με το μέλλον του ομίλου «Μαρινόπουλος»
Κρίσιμη μέρα αναφορικά με το μέλλον του ομίλου «Μαρινόπουλος» και τω ν περίπου 12.000 εργαζομένων είναι η σημερινή. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών συνεκδικάζονται οι τέσσερις αιτήσεις για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τις αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Σκλαβενίτης» κατέθεσε εγγράφως το ενδιαφέρον του για τη Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ο όμιλος Σκλαβενίτη προτίθεται να εξαγοράσει το «Μαρινόπουλο», αν και αυτό δεν αποσαφηνίζεται πλήρως από τη σχετική επιστολή. Τίθενται όμως μια σειρά προϋποθέσεων για τη συμμετοχή της στο σχέδιο εξυγίανσης.

Κρίσιμη προϋπόθεση είναι η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινάει τη Δευτέρα (οικονομικού, νομικού και φορολογικού), η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα, για το ζήτημα του δικτύου, επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα σημεία πώλησης της Μαρινόπουλος (η εταιρία οφείλει μισθώματα πολλών μηνών και η διαδικασία εκτελέσεως για τα μισθώματα μπορεί να συνεχιστεί καθώς το άρθρο 99 τα εξαιρεί), καθώς τα σούπερ μάρκετ είναι σημείο κύριου ενδιαφέροντος στη συμφωνία.


Η επιστολή της Σκλαβενίτης δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία, υπέρ της αίτησης της Μαρινόπουλος φαίνεται ότι τάσσονται οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο, ενώ θετικά προσκείμενες εμφανίζονται και οι τέσσερις τράπεζες.

Η εξασφάλιση προσωρινής διαταγής για τη Μαρινόπουλος θα επιτρέψει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της, δηλαδή την είσοδο επενδυτή.

Αντίθετα, (τουλάχιστον) κάποιοι από τους πιστωτές θα εναντιωθούν στην προσωρινή διαταγή, ζητώντας την πτώχευση της αλυσίδας, προκειμένου να διεκδικήσουν τις οφειλές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ