2016-07-01 16:14:58
Φωτογραφία για Εκδικητικές απολύσεις στον “Ευαγγελισμό”
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Το είπε και το έκανε η ιδιοκτήτρια του εργολαβικού συνεργείου που συνεργάζεται με το ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» στην καθαριότητα και στην εστίαση.

Μόλις ένα 24ωρο μετά από τη δυναμική κινητοποίηση των εργολαβικών εργατών στο γραφείο της και στο γραφείο της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος για την καταβολή των δεδουλευμένων τους (εδώ), η εργολάβος έκανε πράξη την απειλή της: «εσάς θα σας τελειώσω». Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο, η εταιρεία απέλυσε δύο ελαιοχρωματιστές οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την εξόφληση μισθών 3 και πλέον μηνών.

«Είναι γνωστή κι αναμενόμενη η τακτική της εργοδοσίας να στοχοποιεί εργαζομένους για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις με ύπουλο και βρώμικο τρόπο, ώστε να αποθαρρύνει τους υπόλοιπους εργαζόμενους από κάθε διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και να εδραιώσει την εξουσία της» σχολιάζει ο Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος ΣΕΝΕ.


Από την πλευρά της η «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ Ε.Π.Ε.» ισχυρίζεται ότι οι απολύσεις δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με την συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, καθώς επικαλείται τη «δωρεάν»… παραχώρηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο (!).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου είχε δεσμευτεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Γεννάται επομένως το εύλογο ερώτημα, τι στάση θα τηρήσει μετά από αυτή την εξέλιξη. Θα παρέμβει, δηλαδή, για την επαναπρόσληψη των απλήρωτων εργαζομένων, που η εταιρεία χρησιμοποιεί ως «μοχλό πίεσης» για να εκβιάσει καταστάσεις; Για το ζήτημα αυτό αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΝΕ μαζί με αρκετούς εργολαβικούς εργάτες, έκανε ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εργολάβου αλλά και στη Διοίκηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

«Ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαχρονικά – και τώρα – που θεσμοθέτησαν κι ανέχτηκαν το εργολαβικό καθεστώς ομηρίας κι εκμετάλλευσης μέσα στο δημόσιο. Αυτό που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει με τα νέα δεσμά των απαράδεκτων – για τους εργαζόμενους – ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου» αναφέρει σχετικά ο κ. Σιώρας.

Μπαίνοντας μπροστά για την άμεση επαναπρόσληψη των δύο εργολαβικών εργατών και την καταβολή όλων των χρωστούμενων στους πάνω από 400 υπαλλήλους της «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ Ε.Π.Ε.» στον Ευαγγελισμό, το ΣΕΝΕ καλεί όλους το προσωπικό του νοσοκομείου σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιουλίου (από την έναρξη τις πρωινής βάρδιας έως τις 10π.μ.) και συγκέντρωση στα επείγοντα στις 7:30 π.μ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ Η ΜΟΣΧΑΚΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ Η ΜΟΣΧΑΚΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ