2016-07-01 16:31:10
Φωτογραφία για “Στα μαχαίρια” φαρμακοποιοί-ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Απογοήτευση και οργή κυριαρχεί στους φαρμακοποιούς για τις σωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, την ώρα μάλιστα που ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει το άνοιγμα του επαγγέλματός του και την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ, μέτρων που θα έχουν αναμφίβολα δυσμενείς επιπτώσεις σε μια σειρά επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά την άκαρπη παρέλευση της προθεσμίας για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχε δώσει στον ΕΟΠΥΥ, ο Σύλλογος προχώρησε την Πέμπτη σε κατάθεση αγωγής κατά του Φορέα. Με αυτήν διεκδικεί το ποσό των 2.348.655,38 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε οφειλές συνταγών του 2011 και 2012 και τους νόμιμους τόκους υπερημερίας με τους οποίους έχουν επιβαρυνθεί.

Πέραν αυτού, ο ΦΣΘ με εξώδικο πρόσκληση που επέδωσε στον ΕΟΠΥΥ, τον καλεί να εξοφλήσει άμεσα το ποσό των 44.234 ευρώ που είχε επιδικασθεί σε βάρος του ΟΠΑΔ (ο ΕΟΠΥΥ είναι καθολικός διάδοχος), προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων
. Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί σε τόκους υπερημερίας από καθυστερημένη πληρωμή συνταγών που επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης (απόφαση 597/2010) σε βάρος του ΟΠΑΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη, αφού η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο τελευταίος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει απορριφθεί.

Με βάση την ανωτέρω απόφαση, ο ΦΣΘ έχει το δικαίωμα να επιδιώξει αναγκαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ, εάν ο Φορέας δεν εξοφλήσει τα επιδικασθέντα εντός 15 ημερών από την επίδοση της εξωδίκου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ