2016-07-02 02:59:09
Φωτογραφία για Σκουπίδια Κέρκυρας: Πρόταση για άμεση ριζική και παραγωγική λύση
Ενιαίο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με  ύλη - τα σκουπίδια

- τα παράγωγα των ελαιοτριβείων

- τα παράγωγα αγρών,  λόγγων, κομμένων δέντρων κλπ.

- ποικίλων καλλιεργειών, με σχετικά προϊόντα.

- Και, αν γειτνιάζει, με την υπερχείλιση  "φράγματος".

Ανάλογα εργοστάσια

λειτουργούν και στο κέντρο

πολλών πόλεων στον κόσμο!

Η συνολική καθυστέρηση της Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας ή επιλογής του διεφθαρμένου βαθιά αντιλαϊκού δεξιού κεντρικού και τοπικού συστήματος.

Ιδιαίτερα εγκληματούν διαχρονικά τα τοπικά κόμματα, οι πολιτικοί της (βουλευτές/υπουργοί/πολιτευτές), οι αυτοδιοικητικοί, τα ΜΜΕ και οι εκφραστές των κοινωνικών κινημάτων.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών εντάσσεται σ' αυτές τις εγκληματικές ευθύνες συνδυασμένο με τον βαθιά  καλλιεργημένο "κατεργαρισμό".


Ενδεικτικές προτάσεις

 που παραγκωνίστηκαν:

Α. Το 1987,  η ΟΚΕΣΑ (http://takerkyraika.blogspot.gr)  οργάνωσε στην Αθήνα "3ήμερο  Συνέδριο για την Οικονομική Κοινωνική και  Πολιτιστική Ανάπτυξη της Κέρκυρας".

Τα σημαντικά Συμπεράσματα για το σύνολο των κερκυραϊκών προβλημάτων  προβλήθηκαν  στα τότε ΜΜΕ, με ιδιαίτερη παρουσίαση στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο".

Τα "φράγματα" πχ ήταν τεκμηριωμένη  πρόταση εκείνου του Συνεδρίου.

Όμως, καθοριστική ήταν η πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος μούργα-σκουπίδια κλπ.

Οι καθηγητές του  Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Μπαλής και Νταλής πρότειναν την αερόβια και αναερόβια επεξεργασία   με σημαντικά περιβαλλοντολογικά-οικονομικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Στα συμπεράσματα του Συνεδρίου,  μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

"...6. Τα απόβλητα των ελαιουργείων μπορούν να  γίνουν από προϊόντα καταστροφής σε υλικά ανάπτυξης του Νομού. Με την "αερόβια" και "αναερόβια" επεξεργασία τους , εκτός από την εξαφάνιση της ρύπανσης, παράγεται ενέργεια για τις λειτουργικές ανάγκες της ίδιας μονάδας, των θερμοκηπίων, χοιροστασίων κλπ. Επίσης, μετά από επεξεργασία μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμο για τα φυτά  λιπαντικό στοιχείο και για την κτηνοτροφία μια αξιόλογη θρεπτική τροφή...".

Σαφώς αναλύθηκε πως  τα σκουπίδια (που τότε δεν ήταν σε αιχμή) μπορούν να ενταχθούν στη μονάδα.

Β . Το 2010, το Σωματείο Ελαιοτριβείων Κέρκυρας οργάνωσε σχετική ημερίδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Με σαφήνεια οι επιστήμονες-εισηγητές πρότειναν τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα παράγωγα ελαιοτριβείων (μούργα κλπ) και φυσικά από τα σκουπίδια κλπ.

Γ. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 και 2014 συμμετείχε προεκλογικά (αλλά τελικά δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο) η (ΝαΚ) «ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ»

Η 6η,  από τις "10 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ"  που προτείνονταν, ήταν:

"6. Βιομηχανική μονάδα παραγωγής ενέργειας με ανακύκλωση και καύση σκουπιδιών-παραγώγων. Παραγωγή ενέργειας από το δήμο, από κάθε μορφής ανανεώσιμε πηγές. Μονάδα καύσης νεκρών με επιδίωξη να είναι κοινή στα πλαίσια της ΠΙΝ ή με άλλη Περιφέρεια".

 Στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο με τίτλο:

"Επιχειρηματικότητα και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.)",

 η ΝαΚ προτείνει:

"α. Δημιουργείται στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.) με Κλάδους.

Συμμέτοχοι: επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και (υπό προϋποθέσεις) ιδιώτες. Θα οργανωθεί χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, τεχνολογίες και διαφάνεια, με κύριο σκοπό:

- Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας οικολογικά (ήλιο, άνεμο, κυματισμό, σκουπίδια, αγροτικά-βιοτεχνικά παράγωγα, νέες καλλιέργειες, μικρά υδροηλεκτρικά στα δύο φράγματα κλπ).

- Διαχείριση αποβλήτων-παραγώγων, επεξεργασία και ανακύκλωση σκουπιδιών.....".

Να λοιπόν που υπάρχουν λύσεις,  σημαντικές.

Το πρόβλημα είναι η πολιτική βούληση, ο αρπακκολισμός, ο κατεργαρισμός, η εξαπάτηση.

Απαιτείται, από χθες:

1. Ο Δήμος Κέρκυρας, και  από κοινού με των Παξών, να συναποφασίσουν (νυχθημερόν καλοκαιριάτικα)  με όλες τις Συλλογικότητες και ειδικά με Επιμελητήρια, Συνεταιρισμούς κλπ   την άμεση τελική λύση σε χρόνο ρεκόρ:

Μέχρι το Φθινόπωρο!

2. Αφού στην Κέρκυρα "λεφτά υπάρχουν" (και ας μην... επιχειρηθεί αντίλογος) να αποφασιστεί  μια πλήρως  αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγική μονάδα που θα λύνει οριστικά και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα σκουπιδιών, μούργας κλπ  και θα προσφέρει πλούτο.

Παράλληλα μπορούν  να αξιοποιηθούν όλοι οι αναπτυξιακοί νόμοι, προγράμματα κλπ.

3. Εφόσον αποφασιστεί σαφώς και γρήγορα  η στρατηγική λύση των μεγάλων προβλημάτων  σκουπιδιών, μούργας κλπ και παράλληλα ξεκινήσει άμεσα ο ατομικός και οργανωμένος συλλογικός διαχωρισμός, η ατομική-συλλογική-δημοτική κομποστοποίηση,   τότε: Τεμπλόνι, Λευκίμμη, Βόρεια, νταμάρια  -και ενδιάμεσά τους-  αλλά και κάθε κάτοικος στο κτήμα του,  θα "δεχθούν" την προσωρινή φιλοξενία.

Μια αρπακόλλικη  απόφαση θα αποτελεί μια επανάληψη του καταστροφικού δεξιού παρελθόντος με αριστερό επίχρισμα και ταυτόχρονα καμιά κοινωνική ανοχή για την άμεση-προσωρινή αντιμετώπιση της υπάρχουσας καταστροφικής κατάστασης.

Το ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ θα στηρίξει μόνο  προτάσεις για οριστικές  λύσεις και όχι μπαρούφες:  κομματικές ή βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές ή παραγοντίστικες ή δημοσιογραφικές ή δήθεν αγανακτισμένων ή δήθεν ειδικών  ή  κατεργαρισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ