2016-07-03 16:29:06
Φωτογραφία για Έκλεισε τα 100 της χρόνια η Μέλανι του «Όσα παίρνει ο άνεμος»
Ένας θρύλος του σινεμά η Ολίβια ντε Χάβιλαντ, που έγινε γνωστή ως Μέλανι από το αριστούργημα «Όσα παίρνει ο άνεμος», έκλεισε τα 100 της χρόνια Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ συγκαταλέγεται στους τελευταίους κινηματογραφικούς αστέρες της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ.

Η θρυλική ηθοποιός που κέρδισε δύο φορές το βραβείο Όσκαρ, έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της ως Μέλανι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Κάπτεν Μπλαντ» του 1935, «Ρομπέν των δασών» του 1938 και «Ο λάκκος με τα φίδια» του 1947.

Η αντιπαλότητα με την αδελφή της, την ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του Χόλιγουντ για χρόνια.

Η Ντε Χάβιλαντ είναι βραβευμένη με δύο Όσκαρ ερμηνείας για τις ταινίες «Δωσ’ μου πίσω το παιδί μου» το 1946 και «Η κληρονόμος» του 1949.

Σε αντίθεση με τους συμπρωταγωνιστές της στη μελοδραματική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» (1939) η Ολίβια ντε Χάβιλαντ ζει ακόμη.


Μιλώντας πέρσι στο αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly από το Παρίσι, όπου ζει εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτήρισε «θαυμάσιο προνόμιο» το γεγονός ότι μπορεί ακόμη να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης χολιγουντιανής ταινίας.

Όπως η ίδια αποκάλυψε πέρσι, της αρέσει να σκέφτεται το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και τους παλιούς συμπρωταγωνιστές της. «Ευτυχώς δεν μελαγχολώ», σχολίασε η Ολίβια ντε Χάβιλαντ, εξομολογούμενη ότι χαίρεται να βλέπει τους συναδέλφους της που έχουν φύγει πια από τη ζωή γεμάτους δυναμισμό και ζωντάνια στη μεγάλη οθόνη.

Πάντως με τη συγκεκριμένη ταινία τη συνδέει και μια πικρή απογοήτευση. Τη νύχτα της απονομής των Όσκαρ το 1940, το «Όσα παίρνει ο άνεμος» κέρδισε 8 αγαλματίδια, με την ίδια να χάνει τελικά το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για το οποίο ήταν υποψήφια.

Το βραβείο κέρδισε τότε η μαύρη συμπρωταγωνίστριά της, Χάτι Μακ Ντάνιελ, που υποδύθηκε μια οικιακή βοηθό στη δραματική ταινία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ