2016-07-05 09:26:30
Φωτογραφία για «Ξέφυγε» η δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο θα πληρώσουν γιατροί-διαγνωστικά κέντρα
Τρίτη 5 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μετρούν και ξαναμετρούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ τη δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Διαπιστώνουν βέβαια ότι για άλλη μια φορά το ποσό έχει «ξεφύγει» από τον προϋπολογισμό που έχει ορισθεί από την τρόικα.

Συνέπεια είναι βέβαια να χρειαστεί να καταβάλουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα τη διαφορά. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.grαναφέρουν ότι τουλάχιστον τους τρεις τελευταίους μήνες η υπέρβαση κινείται στο 15%, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσό της διαφοράς θα φθάσει σε υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαθέσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ, όσο περίπου έχει υπολογισθεί για τη δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Και παρότι σχετικά πρόσφατα ενσωματώθηκαν νέοι «κόφτες» τόσο από την πλευρά των γιατρών για τη χορήγηση εξετάσεων τόσο μέσω του ΑΜΚΑ των ασθενών, δε φαίνεται να απέδωσαν. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται»


Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι αιτία θεωρείται η μη ενσωμάτωση τους τελευταίους μήνες περίπου 8 νέων συνταγογραφικών περιορισμών, τα οποία δεν εντάχθηκαν ακόμη στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Πρόκειται ουσιαστικά για θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία θα έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί ώστε να περιορισθεί περαιτέρω η δαπάνη και να μη χρειασθεί οι ιδιώτες πάροχοι, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, να πληρώσουν τη διαφορά της υπέρβασης (claw back).

Ωστόσο οι νέοι αυτοί συνταγογραφικοί περιορισμοί θα θέσουν επιπλέον όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων οι οποίοι ούτως ή άλλως πλέον πραγματοποιούν εξετάσεις με το σταγονόμετρο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ