2016-07-06 00:04:42
Φωτογραφία για Σαντορίνη: Ανοίγουν το νοσοκομείο στο τέλος της τουριστικής περιόδου
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Με το μισό καλοκαίρι να βρίσκεται ήδη πίσω μας και τα κενά σε προσωπικό να είναι εμφανή, ανοίγει οσονούπω το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, τα εγκαίνια του οποίου θα κάνει στις 15/7 ο πρωθυπουργός. Το νοσηλευτικό ίδρυμα επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο επιθεώρησης των σχετικών προετοιμασιών, οι οποίες βάσει χρονοδιαγράμματος θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνη (εδώ).

Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις, το ΓΝ Σαντορίνης επί του παρόντος διαθέτει 48 άτομα λιγότερα (κυρίως γιατρούς) από αυτά που προβλέπει το οργανόγραμμά του (22 γιατρούς, 56 νοσηλευτές και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό), ενώ κενή μένει και η θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την πλήρωση της οποίας δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Σύμφωνα πάντως με τον Π. Πολάκη, το νοσηλευτικό ίδρυμα πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ικανοποιητικό αριθμό γιατρών. Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον καιρό θα προστίθεται ολοένα και περισσότερο προσωπικό, συμπληρώνοντας ότι η ΑΕΜΥ ήδη επαναπροκήρυξε τη θέση για το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας (επισυνάπτεται).


Ακολούθως ο αναπλ. Υπουργός συναντήθηκε με φορείς του νησιού, από τους οποίους ζήτησε να συνεισφέρουν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος: «Από τη στιγμή που το κεντρικό κράτος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, πρέπει κι εσείς ως δημοτική αρχή και τοπική κοινωνία να βάλετε παραπάνω πλάτη» είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Πολάκης ζήτησε από τους νησιώτες να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στο ΓΝ Σαντορίνης να βρουν φθηνή στέγη, επικροτώντας παράλληλα την πρωτοβουλία τους για την κάλυψη του ενοικίου σε μία μερίδα του προσωπικού.

Το σχόλιο του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας

Με μια ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζος σχολιάζει τις καταγγελίες περί κρατικισμού, που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) Γ. Στάθης, αλλά και τα περί εκποίησης του στους ιδιώτες που καταγγέλουν συνδικαλιστές.

«”Στο βωμό του θανατηφόρου κρατισμού το νοσοκομείο Σαντορίνης” “καταγγέλουν” οι μάνατζερς υγείας δια του κ. Στάθη “Εκποιείται το νοσοκομείο στους ιδιώτες” καταγγέλουν “αριστεροί γιατροί”. Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως οι αντιφατικές και αβάσιμες καταγγελίες δείχνουν πως κάτι καλό γίνεται στη Σαντορίνη κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα και αδιέξοδες ιδεοληψίες», αναφέρει ο κ. Μπασκόζος.

«Το δημόσιο νοσοκομείο Θήρας υπό το ιδιότυπο καθεστώς της ΑΕΜΥ θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των κατοίκων του νησιού και των γειτονικών μικρονησιών αλλά και των εκατομυρίων επισκεπτών. Θα λειτουργήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι εις πείσμα πολλών», προσθέτει.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_4 7 2016_ΑΙΤΗΣΗ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_4 7 2016_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ