2016-07-07 08:26:00
Φωτογραφία για Ξανά στον τελικό η Πορτογαλία - Αγωνία για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στον τελικό του Euro 2016!
Μετά από δώδεκα χρόνια, που η Πορτογαλία έζησε τον εφιάλτη της Λισαβόνας, όταν με το γκολ του Χαριστέα η Ελλάδα κατάκτησε την κορυφή της Ευρώπης, έφτασε ξανά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχει την ευκαιρία να τον κατακτήσει κόντρα στη Γερμανία ή την Γαλλία (σήμερα είναι ο δεύτερος ημιτελικός).

Έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και δημιούργησε το δεύτερο γκολ, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να δώσει τέλος στην εκπληκτική πορεία της (πρωτάρας σε Euro) Ουαλίας, με την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση!

Πέντε ισοπαλίες μετρούσε η Πορτογαλία μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να δεχθεί σκληρή κριτική (ότι συνέβαινε και με την Ελλάδα το 2004), ωστόσο η ουσία είναι ότι ο Σάντος έχει οδηγήσει την ομάδα του ένα βήμα από την κορυφή της Ευρώπης, ενώ ο ίδιος παραμένει αήττητος στον πάγκο της μετά από 13 αγώνες.


Ρεκόρ πάντως σημείωσε κι ο Ρονάλντο, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε στο 50’ έφτασε τα 9 σε τελική φάση Euro πιάνοντας τον Μισέλ Πλατινί στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Και το κατάφερε σε ένα ματς όπου μέχρι το 50’ δεν είχε φανεί ιδιαίτερα. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα αν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο, ήταν 2-3 εντυπωσιακές ενέργειες του Γκάρεθ Μπέιλ κι ένα σουτ που επιχείρησε ο Ουαλός στο 22’ ενώ η Πορτογαλία είχε επίσης ένα άστοχο σουτ του Ζοάο Μάριο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μέσα σε τρία λεπτά η Πορτογαλία έφερε τα πάνω κάτω με τον Ρονάλντο να χτυπά σαν… κόμπρα.

Στο 50’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο CR7 με απίστευτο επιτόπιο άλμα και ασύλληπτη κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Χένεσι πετυχαίνοντας το 1-0.

Πριν καλά, καλά συνέλθουν οι Ουαλοί από το σοκ, ήρθε και το 2-0. Ο Ρονάλντο επιχείρησε το σουτ κι άθελα του έβγαλε την ασίστ στον Νάνι ο οποίος από κανονική θέση με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Πορτογαλία έχει δώσει χώρο στους Ουαλούς, ωστόσο ο Μπέιλ κι η παρέα του δεν είχαν δυνάμεις και καθαρό μυαλό για να επιστρέψουν στο ματς.

Πολλές σέντρες που ήταν εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς, κάποια μακρινά σουτ που έδιωξε ο Πατρίσιο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους οι οποίοι σπατάλησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να διευρύνουν τη νίκη, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ