2016-07-07 09:47:07
Φωτογραφία για Κι’ άλλα… μυστικά από τα καλοκαιρινά τεφτέρια της μαμάς!
Για όλα τα καθημερινά προβλήματα, οι σημειώσεις στα τεφτέρια της μαμάς είναι εδώ για να μας δώσουν τις λύσεις που τόσο επιθυμούμε! Πώς να βγάλουμε το σημάδι της πιατέλας από την ξύλινη τραπεζαρία, μέχρι τι να κάνουμε στις άκρες των κορδονιών μας που ξέφτισαν.

Αποφασίσατε να πιείτε το ουζάκι σας σ’ ένα μαγαζάκι πάνω στην παραλία, τα τραπεζάκια του είναι πάνω στην αμμουδιά, και δεν είναι σταθερά; Κάντε ένα μπαλάκι από ένα κομμάτι ψίχα του ψωμιού και βάλτε το κάτω από το… προβληματικό πόδι του τραπεζιού.

Φτιάχνετε κέικ, αλλά πάντα κάθονται στον πάτο οι σταφίδες ή τα ψιλοκκομένα φρούτα. Τι να κάνετε; Πριν τα ρίξετε στο μείγμα, πασπαλίστε τα με αλεύρι.

Έχετε βάζα με περίεργα σχήματα και ταλαιπωρήστε κάθε φορά που θέλετε να τα πλύνετε με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν και καλά; Δοκιμάστε να τους βάλετε νερό και μερικές φλούδες ωμής πατάτας. Κατα καιρούς ανακατεύετε και αφήστε τα όσο χρειάζεται.


Αν η ζεστή πιατέλα σας, άφησε σημάδι πάνω στην ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού σας, βουτήξτε πετρέλαιο και στάχτη από τσιγάρο και τρίψτε καλά το σημείο.

Όσο εσείς λατρεύετε τα τηγανιτά λουκάνικα, τόσο αυτά σας ταλαιπωρούν στο τηγάνισμα τους. Σας σκάνε κάθε φορά που τα τηγανίζετε; Δοκιμάστε να τα βράζετε 10 λεπτά πριν τα τηγανίσετε. Στο τηγάνισμα να προτιμάτε πρώτα χαμηλή φωτιά και μετά πιο δυνατή.

Κι’ άλλα… μυστικά από τα καλοκαιρινά τεφτέρια της μαμάς!Αν η μουστάρδα σας τελείωσε, μην πετάξετε τη συσκευασία, προσθέστε μέσα σε αυτή, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και μια κουταλιά μέλι. Ανακινήστε και έχετε μια έτοιμη βινεγκρέτ για τη σαλάτα σας.

Αν φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα και σας κόψει, βάλτε 2-3 σταγόνες νερό σε γυάλινο μπολ και προσθέστε σιγά σιγά εκεί τη μαγιονέζα ανακατεύοντάς τη συνέχεια.

Αν ξέφτισαν οι άκρες των κορδονιών σας, τυλίξτε τες με διάφανο σελοτέιπ.

Αν έπεσε σε κάποιο ρούχο ή τραπεζομάντηλο σας κόκκινο κρασί, από πάνω εσείς, ρίξτε ούζο. Αφήστε το για πολλές ώρες και μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

Αν οι μπλούζες σας τώρα που καλοκαίριασε, έχουν λεκέδες από ιδρώτα στο σημείο της μασχάλης, καθαρίστε τες με ξυδόνερο, στεγνώστε με καθαρή πετσέτα και πλύντε τες κανονικά!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ