2016-07-07 10:33:08
Φωτογραφία για Το οικοσύστημα του mobile παράγει το 5,4% του ΑΕΠ της Ασίας
Το ρόλο της ως παγκόσμια “ατμομηχανή” για το οικοσύστημα του mobile επιβεβαιώνει η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού. Ήδη, οι κινητές τεχνολογίες και υπηρεσίες παράγουν σήμερα το 5,4% του ΑΕΠ της περιοχής, με τη συνεισφορά τους στο οικονομικό αποτέλεσμα να ανέρχεται σε $1,3 τρις, ενώ μέχρι το 2020 η συμμετοχή αυτή θα μεταφράζεται σε $1,7 τρις.

Σήμερα, ο αριθμός των συνδρομητών σε υπηρεσίες mobile υπερβαίνει στην περιοχή τα 2,5 δις (τέλη 2015), αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 3,1 δις έως το 2020. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας του mobile στην αγορά της Ασίας - Ειρηνικού περιλαμβάνονται σε νέα μελέτη του GSMA, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο “Mobile World Congress Shanghai”. Σύμφωνα με το σχετικό report (The Mobile Economy: Asia Pacific 2016), το 62% του πληθυσμού στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού έχει συνδρομή σε κάποια mobile υπηρεσία (στοιχεία 2015). Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με ορίζοντα το 2020, ώστε να αντιστοιχεί στα τρία τέταρτα του πληθυσμού, καθώς άλλα 600 εκατ. νέοι συνδρομητές θα προστεθούν την εξεταζόμενη περίοδο.


“Οι περισσότεροι από τους μισούς συνδρομητές σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο κατοικοεδρεύουν στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η οποία λειτουργεί ως βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης του mobile και μάλιστα, θα διατηρήσει αυτόν τον ρόλο τουλάχιστον έως τα τέλη της δεκαετίας”, αναφέρει η σχετική μελέτη.

“Η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών σε υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της μετάβασης σε ταχύτερα δίκτυα και πιο προηγμένες υπηρεσίες, συνεχίζει να τροφοδοτεί την καινοτομία και την ψηφιοποίηση σε όλες τις προηγμένες και αναδυόμενες αγορές στην περιοχή”, προσθέτουν.

Η δυναμική της Κίνας

Το μέλλον του mobile στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού προδιαγράφεται από τους αναλυτές ως εξαιρετικά ευοίωνο, καθώς το 60% των νέων συνδρομητών σε υπηρεσίες mobile έως το 2020 (σ.σ. που εκτιμώνται σε 1 δις μοναδικούς συνδρομητές) θα προέρχεται από την περιοχή. Μάλιστα, η Ασία θα συνεχίσει να προσθέτει mobile συνδρομητές στη διεθνή κοινότητα με ρυθμό ταχύτερο του μέσου παγκόσμιου.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της περιοχής, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία και Ιαπωνία, αντιπροσωπεύουν από κοινού πάνω από τα τρία τέταρτα της συνολικής βάσης των συνδρομητών της περιοχής. Μόνο η Ινδία, αναμένεται να προσθέσει περίπου 250 εκατ. νέους συνδρομητές μέχρι το 2020, ενώ μικρότερες χώρες της περιοχής, όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία, η Μιανμάρ και το Πακιστάν, θα έχουν, επίσης, σημαντική συμβολή στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης.

Δίκτυα επόμενης γενιάς

Οι κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις (3G/4G) αντιπροσώπευαν το 2015 το 45% του συνόλου των κινητών συνδέσεων στην Ασία και τον Ειρηνικό πέρυσι, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί στο 70% έως το 2020, καθώς οι πάροχοι συνεχίζουν να επενδύουν σε 4G δίκτυα, ενώ οι συνδρομητές “μεταναστεύουν” σε δίκτυα υψηλότερης ταχύτητας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το 4G θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών συνδέσεων στην Ασία και τον Ειρηνικό μέχρι το 2020. Στο τέλος του 2015, η περιοχή είχε 76 δίκτυα 4G-LTE και 20 δίκτυα VoLTE.

Σύμφωνα με την έκθεση, η στροφή προς το 4G επιταχύνεται σε αγορές, όπως η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη. Εν τω μεταξύ, πρωτοπόροι της περιοχής στο 4G, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα, οδηγούν στην ανάπτυξη των κινητών τεχνολογιών 5G και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αναπτύξουν υποδομές και δίκτυα επόμενης γενιάς πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Μobile Internet

Σύμφωνα με την έκθεση, 1,8 δις πολίτες σε ολόκληρη την Ασία και τον Ειρηνικό είχαν, το 2015, πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, αριθμός που ισοδυναμεί με το 45% του πληθυσμού της περιοχής. Προβλέπεται ότι επιπλέον 800 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία θα κάνουν χρήση υπηρεσιών mobile internet μέχρι το 2020 (63% του αναμενόμενου έως τότε πληθυσμού).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ