2016-07-07 15:44:06
Φωτογραφία για Παρακμάζει βραβευμένη τρισδιάστατη πλατεία στη Θεσσαλονίκη
Φθορές, σπασμένα πλακάκια, γκράφιτι και εικόνα εγκατάλειψης σε μια πλατεία που είχε βραβευτεί για την αρχιτεκτονική της Πρόκειται για την πλατεία Παραμάνα του Δήμου Θέρμης, που η αρχιτεκτονική της, την είχε μετατρέψει σε ένα κόσμημα. H μελέτη της πλατείας, σχεδιάστηκε από μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων και έχει βραβευτεί για την πρωτοτυπία της και την ποιότητα κατασκευής της. Η πλατεία, από μία δισδιάστατη επιφάνεια, μετατρέπεται σε τρισδιάστατη αποτελούμενη από έξι ελεύθερες λωρίδες μεταβαλλόμενου μεγέθους και ύψους, αποκτώντας βάθος και χωρικές ποιότητες. Κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης αποτελεί η κεντρική αναδιπλούμενη επιφάνεια, που βαθμιαία εξελίσσεται σε πύλη, σηματοδοτώντας το νέο μνημείο ηρώων, για να καταλήξει σε χώρο συγκέντρωσης-εκδηλώσεων.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, η πλατεία, χάνει την «λαμπρή» μορφή της, καθώς οι καταστροφές και οι φθορές είναι πολλές και ο Δήμος Θέρμης δεν τις επισκευάζει.

Την σημερινή εικόνα της πλατείας, μας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες, αναγνώστρια του Seleo, που αναφέρει ότι πλέον η πλατεία είναι ένα χάλι και ο δήμος την έχει παρατήσει στη μοίρα της.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ